Rivstart


En eller ibland två gånger om året brukar jag här på bloggen köra projekt Rivstart. Nu är det dags att köra Rivstart 2017 och detta året har jag även lite planer på fortsättningen - livet efter Rivstart. Vi får hoppas mina tankar och planer går i lås.

För att se deltagarlistan för Rivstart 2017 föreslår jag att du inom kort klickar dig vidare hit.
Slutresultatet för den senaste Rivstarten 2016, som tyvärr avslutades vecka 7, hittar du här. (Där ser du också vilka som deltog då)
Vill du besöka min blogg hittar du den här.

Rivstart har funnits sedan 2009, såhär har slutresultatet sett ut under åren:
Rivstart 2009: 123,2 kg (27 deltagare/4,56)
Rivstart 2010: 235,1 kg (100 deltagare/2,35)
Rivstart 2011: 363,8 kg (102 deltagare/3,56)
Rivstart 2011 - 2.0: 251,3 kg (96 deltagare/2,61)
Rivstart 2012: 217,7 kg (79 deltagare/3,43)
Rivstart 2013: 246,2 kg (94 deltagare/2,61)
Rivstart 2013:2: 33,2 kg (36 deltagare/0,92)
Rivstart 2016: 74,5 kg (25 deltagare/0,33)


Här nedan hittar du mer information om hur det går till:

Instruktioner
Rivstarten pågår i åtta veckor. Tanken bakom det hela är att vi ska få en bra skjuts in i nyttiga vanor efter semestern eller efter årsskiftet. Oavsett vilken viktminskningsmetod eller vilken livsstilsförändring du använder ska Rivstarten fungera som just en rivstart.

Eftersom vi alla väger oss olika veckodagar blir det svårt att lösa att Rivstarten pågår mellan två specifika datum. Som det är sagt nu så startade den officiella Rivstarten 2017 9 januari (det är det datum jag själv kör igång och vägde in mig) men vissa startade redan några dagar tidigare, andra några dagar senare.
Rivstarten pågår sedan i 8 veckor. Det innebär att min åttonde vägning gör jag måndagen den 6 mars. Men eftersom det kan finnas de som väger in sig eller startar efter den 9 januari kan inte Rivstarten vara slut då.

Det innebär att alla som har börjat veckan innan den 9 januari och alltså rapporterar sitt första resultat innan den16 januari kommer att lämna sitt sista Rivstartsresultat veckan innan den 6 mars och vara klara med sina 8 veckor innan den officiella Rivstarten är klar.

Sedan finns det de som inte började den 9 januari utan senare. De kommer inte att hinna rapportera något resultat senast måndagen den 16 januari då den officiella första veckan är över. De kommer istället att få sitt första resultat på "min" andra vecka d.v.s. den 23 januari. Därmed måste de också få en ytterligare 9:e vecka på sig och deras slutresultat kommer som senast att publiceras på bloggen måndagen den 13 mars.

Resultat vecka 1 är resultat som rapporterats t.o.m. 16 januari
Resultat vecka 2 är resultat som rapporterats t.o.m 23 januari
Resultat vecka 3 är resultat som rapporterats  t.o.m. 30 januari
Resultat vecka 4 är resultat som rapporterats  t.o.m. 6 februari
Resultat vecka 5 är resultat som rapporterats  t.o.m. 13 februari
Resultat vecka 6 är resultat som rapporterats  t.o.m 20 februari
Resultat vecka 7 är resultat som rapporterats t.o.m. 27 februari
Resultat vecka 8 är resultat som rapporterats t.o.m. 6 mars
Resultat vecka 9 är resultat som rapporterats t.o.m. 13 mars


På så sätt får alla 8 veckor på sig. Ingen får fler veckor på sig än den andra.
Då kan den som exempelvis började sin resa den 30 december rapportera in sitt sista resultat den 27 februari och den som började sin resa den 11 januari kan rapportera in sitt sista resultat den 13 mars, alltså efter att det officiella slutdatumet har varit.

Grundprincipen är att alla resultat som kommit in mellan tisdagen och måndagen nästa vecka presenteras på bloggen på måndagskvällen. Kommer ditt restultat in för sent presenteras det först nästa måndag.

Eftersom Rivstarten ska vara till för alla oavsett viktminskningsmetod, vägdag, viktmininskningsmål eller annat mål etc. så är det viktigt för mig att det inte är JAG som bestämmer din vägdag/avstämningsdag. Du ska kunna ha kvar din vägdag/avstämningsdag och ändå delta på samma villkor som alla andra i Rivstarten.

Skulle detta ställa till problem för någon är det bara att hojta till via den vanliga kontaktvägen:
mail till
corneliasrivstart@gmail.com
Skulle du missa att rapportera en veckas resultat kan du såklart rapportera den senare!
Du rapporterar ditt resultat genom att redovisa hur mycket din totala viktminskning är sedan starten, det gör du via mail till corneliasrivstart@gmail.com.
Veckans totala resultat presenteras sedan alltså måndag varje vecka!


Rapporterar du din vikt eller din viktminskning?
Det är inte nödvändigt att rapportera sin startvikt/invägningsvikt om man inte vill. Alla vill ju inte berätta vad man väger och då är det ju dumt att man inte ska kunna vara med av den anledningen.

Det primära målet med Rivstart är ju att man skall sätta upp ett mål att man vill gå ner x antal kilo på 8 veckor oberoende av vad du väger när du startar och slutar.
Alltså: du behöver inte rapportera in din startvikt om du inte vill.

Du rapporterar veckans resultat genom att rapporterar hur mycket du totalt har gått ner sedan starten, alltså INTE hur mycket du gått ner den senaste veckan eller din nuvarande vikt. Detta är en förändring från tidigare år, helt enkelt för att förenkla administrationen.

Är det något som är oklart eller något som saknas så skriv en kommentar eller maila så förtydligar jag.Hur gör jag om jag inte har ett mål i kilo?
Det är såklart enklare om du har någon form av mätbart mål. Men det är bara din fantasi som begränsar dig. Tanken med Rivstarten är en gemenskap som peppar till en viktig förändring och en tanke kring att du varje vecka meddelar dig med oss andra hur din gågna vecka sett ut.


Facebook
Rivstart finns också på Facebook.


Gruppen är stängd för andra än medlemmar, därför verkar man inte kunna söka på gruppen och gå med.
Vill du bli medlem så sök upp mig på fejjan och lägg till mig som vän så lägger jag till dig i gruppen.

Har du varit medlem tidigare och valt att gå ur kan jag inte lägga till dig igen utan du måste själv begära att få gå med i gruppen. Vissa har haft svårt att hitta den, om det blir så för dig kan du skicka ett direktmeddelande till mig på FB så löser vi det.

Hittar du varken mig eller Facebookgruppen så finns det också en officiell FB-sida för corneliatoneri.se.
Sök upp den via denna länken och skicka ett meddelande där så ser jag till att vi får kontakt.

Mest läst: