Om trä och slickvänligt trä

[Inlägget innehåller annonslänkar]

Efter övertidsjobb och innan vi hämtade upp thai på vägen hem ikväll efter en riktigt lång dag sprang vi inom Åhléns för lite småärenden. I en av de där korgarna vid kassan med prylar som man inte kan missa och inte behöver hittade sambon små runda träbitar att sätta på galgarna. De runda ringarna var små ringar av cederträ som enligt utsago på förpackningen skulle skydda mot allsköns ohyra. 

Tankarna vandrade vidare till för några år sedan. Första sommaren i mitt dåvarande hus. Vi skulle bygga trädäck och jag hatade varje sekund. Det pratades dimensioner, bredder och längder på höjden och på tvären. Höjdpunkten var ändå när jag och bästa grannen Pär smög runt på baksidorna en kväll efter ett par glas vin och måttade grannarnas plank. Vi trodde att vi smög. Jag är osäker på om så var fallet. 

Men det jag minns allra mest av det där bygget var när min dåvarande andra hälft påtalade det viktiga i att träet inte var besprutat. Från det till att mina kollegor fick det till att altanen skulle vara slickvänlig. 

Idag bor vi i ett hyresrättsradhus men kanske blir det ändå lite trallbygge. Efter den varma sommaren hittade vi i trädgården en yta som var sval hela dagen och där tänkte vi bygga en liten plats för vila om det blir en sommar av liknande kaliber igen.

Trävalet då? Troligen blir det inte slickvänligt. Men cederträ verkar ju faktiskt inte vara så dumt när planerna för bygget tar fart inom kort. Ska informera sambon att klicka sig vidare hit


Kommentarer

Mest läst: