Sommaren med de små


För att nästintill säga emot mig själv i mitt förra inlägg så kommer här ett sånt där inlägg som summerar sommaren som gått. Men inte på något mellankoliskt sätt utan bara med extrem tacksamhet för så många fantastiska ögonblick.

Som separerad deltidsmamma spenderar jag sommaren i tre olika världar. Den på jobbet när jag sparar semesterdagar till de kommande resorna. Den med lite ledighet tillsammans med sambon eller i min ensamhet. Och så den allra bästa sommaren med de små. De dagarna de är hos oss.

Som jag redan berättat fick jag spendera skolavslutningsdagen och helgen därefter med de små och rivstartade sommaren med besök på Smultronstället och Öland. 
Efter midsommar spenderades dagarna på Himnabadet, Bill & bulls lekland i Motala och med kortspel hemma vid köksbordet.Sedan åkte de små till Rhodos, blev bruna som pepparkakor och hade det alldeles fantastiskt. När de kom hem till Sverige spenderade de några dagar hos oss.

Efter många mil i luften tillbringade vi några härliga dagar på hemmaplan, med bad i Sturefors, med kompisar och med frispel när poolen skulle tömmas.
Pooltömning. Ordinarie sätt.

Ser ni blicken?
- Du skulle aldrig våga.

Han vågade.

Och hon gav igen.

Och sen...

... var kriget i full gång...

Late night klädbad

En vecka senare var de på plats igen och den numera, om jag får säga det själv, klassiska bilden nedan togs. Den när storasyster ligger och spa:ar och lillebror överraskar med bomben.


I övrigt var poolen ett hett mål när solen sken.

 Innan vi drog vidare mot Yoump där vi fokuserade på att hoppa och inte fotografera.


Vi var kattvakter. Mycket engagerade sådana.


Och passade på att testa nya lekplatsen på väg från kattvaktandet.Innan vi gick raka vägen hem och hoppade i poolen med kläder och allt. 


Kvällsavkoppling blev Kalaha.


Lite fotboll.


Och en cykeltur hem till mamma J. 


Sista helgen i juli fick jag några bonusdagar med de små när Andreas systers barn var på besök hos oss och V och B såklart ville komma och joina. Fullt ös från sekund ett.

Från poolhäng med vattenballonger

Till musicaly-övningar.


Och kreativa sätt att använda ovan nämnda
vattenballonger.

Sen drog vi till Leos

Och röjde vidare...

Innan vi tog med oss basketbollen

och drog till skolgården för att öva.

Värmen tog kål på oss och vi vandrade vidare...

... till en lekpark med mer skugga.

Och sedan avslutade tjejerna med de
vanliga övningarna...

Juli blev augusti och Andreas mamma kom besök. De små passade på att vara på sina rum lite när solen ganska tillfälligt försvunnit. Och vi tog en dagsutflykt till Naturum och Tåkern. Spanade efter fåglar och gick på Prinsessan Estelles sagostig.

Lillebror får vara med och titta på om han är tyst.

Diskussioner och kanske till och med
lite lektion i Snapchat

Medan det lilla hjärtat följde med den andra mamman på hästhoppning fick jag några extra timmars kvalitetstid med denna donnan. Hon som snart fyller åtta.


Så kom den till slut. Den sista dagen innan barnen går tillbaka till fritis och dagis. Och det är efterlängtat från båda två må jag säga.
En extra dag för mig när J började jobba. 
En extra dag som skulle bli sommarens varmaste dag.
En dag som spenderade på Tinnis med efterföljande bio.
En alldeles alldeles underbar och alldeles perfekt avslutning på sommarlovet.Puss lillebror.

Älskade underbara små. Det har varit en alldeles underbar sommar som nu fortsätter med en alldeles fantastisk sensommar och höst. Och som ni alla vet så brukar ju alla perfekta bilder som de ovanstående föregås av ett antal bilder som inte blev lika perfekta. Som dessa. Med en nysning och lite annat smått och gott.

Måste...
... nysa...
Prosit!

Kommentarer

Mest läst: