Tjej of the day - Stina

Stina - den där dagen för 11 år sen idag
när hon blev med FB.

11 år på Facebook.
18 år i verkligheten.
Och idag firar vi med en liten AW.

Det är lite drygt 18 år sedan som en då 17-årig Stina klev in på Restaurang K i Karlskrona för att grillas i en anställningsintervju av mig och Fia. Hon ville bli croupier. Och det ville vi också att hon skulle bli.

Enligt egen utsago hade hon mascara ner till knäna och var genomblöt när hon anlände till intervjun. Men det är inget jag minns något av.

Vi hade en ganska enkel med lyckad strategi jag och Fia och i många lägen håller jag fast vid den än idag. Känns det inte helt rätt så är det fel. Men å andra sidan så kunde det kännas rätt riktigt snabbt och då räckte det med en blick för att vi båda skulle veta att de kommande frågorna var mer ett spel för galleriet än funderingar vi ville ha svar på. Vi hade bestämt oss. Henne skulle vi ha.

Året var 2000 och så snart hon passerat sin 18-årsdag satte hon full fart som croupier hos oss på PAF. Och inte förrän många år senare när både jag och Fia slutat var även hon klar bakom borden på Statt och fortsatte ut på sjön bakom de mer flytande casino-borden. Både jag och Fia har nog i hemlighet varit lite gröna av avund för det du fick jobba med vännen.

Stina är tjejen som när hon hade ledig kväll kom in på nattklubben med tops i ena handen och rengöringsmedel i den andra för att hon kommit på hur hon på bästa sätt kunde rengöra rouletthjulets små ihåligheter.

Stina är tjejen som mitt i barnafödande tar bort lustgasmasken, tar en selfie och skickar som svar på frågan om det inte är någon bebis på G snart. Men den bilden ligger tryggt kvar i telefonen Stina.

Men Stina är också tjejen jag besökte på kardiologen på US för två somrar sedan. Som efter den ovan nämnda selfien och förlossningen drabbades av hjärtsvikt och istället för att njuta av den första sommaren som tvåbarnsmamma fick hjälp att andas med ett hjärta som övervakades dygnet runt.

Hon har ett hjärta av guld och en historia inte många hade klara av att hantera.

Medan jag har tagit mig runt hela södra Sverige från Karlskrona till Linköping via Malmö, Halmstad och Kalmar har nu Stina rotat sig med de små guldklimparna och tillsammans med sin Daniel i Motala en bit härifrån. Och med en vilja av stål och envisheten personifierad har hon under mammaledigheten de senaste åren även pluggat ekonomi. Sedan några veckor tillbaka sitter hon här en våning upp och 18 år och ett helt liv senare är vi nu åter igen kollegor.

När arbetsdagen är slut idag har vi planerat en after work.
Idag firar vi 11 och 18 och vänskapen.
Jag är så glad att du finns Stina.

                                                                                                                                                                
Vill du läsa fler Tjej of the day-hyllningar, klicka dig vidare hit

Kommentarer

Mest läst: