Heaven is a place on earth


Har ni också en låt som påminner er om ett alldeles speciellt tillfälle? Det behöver inte vara första daten med din man eller fru eller något annat exakt så betydande. Utan ett tillfälle som bara har etsat sig fast i ditt minne.

Jag har en alldeles speciell låt som är just sådär - det är låten här ovan. En låt jag redan, som den 77:a jag är, älskade när det detta tillfälle inföll sig.

Det är 2006 eller 2007 och jag jobbar på Siemens i Malmö. Jag är konsult och en av mina konsultkollegor från samma företag, Kelly Services, som också jobbar på Siemens, heter Mårten.

Idag har jag och Mårten ingen kontakt, men ändå tänker jag på honom varje gång jag hör denna låten.

Det är en vanlig dag på jobbet och med vanlig innebär att den är ganska tuff. Vi jobbade i ett projekt som kastade oss mellan skratt och gråt flera gånger i timmen och denna gången var gråten nära.

Mårten som var en riktig människokännare och lyssnare av rang, sticker in huvudet genom dörren när han går förbi och han känner av läget direkt.

Lika snabbt som han kom, lika snabbt försvinner han för att sedan lika snabbt återigen stå där i dörröppningen.

- Följ med här säger han, och tar handfast tag i mig och i det närmaste drar iväg mig från mitt rum rakt över korridoren och bort mot sitt eget kontor.

Väl där stänger han dörren och ger mig världens största kram. Sedan säger han, jag tror att du behöver det här. Det är då jag ser den lilla högtalaren. Mårten trycker på knappen och ut ur högtalaren strömmar låten ovan på högsta volym ackompanjerat av lite improviserade Mårten-moves.

Det kanske inte går att riktigt förmedla hur mycket det betydde men faktumet att jag tio år senare fast vi inte har hörts på nästan lika lång tid, fortfarande tänker på Mårten när jag hör låten kanske visar hur mycket den där lilla handlingen betydde. Så Mårten, vart du än är, tack för den där peppen.
Den gjorde min dag och så många dagar efter det.

Kommentarer

Mest läst: