Skolavslutning 2018

Mot Söderköping och glass i stora lass

Det har stundat skolavslutning och vi har firat i dagarna många.
J har egentligen första tjing på skolavslutningshelgen och kvällen men detta året tajmade vi skolavslutningen med en träningsresa för henne och jag fick därmed äran att rå om de små och fira in ledigheten.


Vi slog på stort direkt och hängde på kompisarna till Söderköping och Smultronstället. Kan det finnas något bättre än glass för att fira in sommarlov? Jo då, frågar man lille B så kan man åka till kanske Sveriges bästa glassplace och ändå välja bort glassen för våfflor. Anledningen? Inte bara att man älskar våfflor utan för att man gärna tackar nej till glass om det inte är Piggelin eller möjligen Twister. Ljuvliga timmar i Söderköping.


Som fortsatte med ännu mer sol och utelek med nyinköpta attiraljer hemma i trädgården

Fredag förmiddag packade vi sedan bilen full och drog sydöst ut. Mot Öland och en natt på Talluddens camping. Vi passade på att stanna till och shoppa lite i Kalmar och insupa min gamla hemstad innan vi styrde kosan över bron. Dagen avslutades med minigolf, lekparkshäng och snäcksamlande med vackra vyer över Kalmarsund.

Lördagen inleddes med hotellfrukost på Skansen i Färjestaden. Skulle ni ha missat mitt senaste besök där så finns det dokumenterat här. Inte en angenäm upplevelse. Det var dock frukostbesöket. Sedan åkte vi en sväng till min kära bror som hade båda döttrarna med barn på besök. En liten titt i sjöstugan hann vi med innan vi drog vidare mot Ölands djurpark och intensiva timmar.


Mest tid spenderades tveklöst i nöjesparken och vi hann sedan inte med allt vi ville i vanliga vattenlandet och piratlandet. Men vad gör väl det? Öland finns kvar och vi får helt enkelt boka in ett besök till med lite mer tid. Planen var från början att stanna till söndagen men med två kalasinbjudningar gjorde jag bedömningen att det skulle vara taktiskt rätt att tacka ja till dessa och dra hem mot Linkan redan på lördagskvällen. De små somnade gott i baksätet och de vuxna var inte heller svårsövda när vi sladdade in på Nybrovägen runt tjugotvå. Nöjda efter en toppenskolavslutningshelg.

Kommentarer

Mest läst: