På fyra hjul så långt jag kan komma


[Inlägget innehåller annonslänkar]
Thailand, Dubai och USA i alla ära. Jag är otroligt tacksam för alla resor den senaste tiden men jag har en dröm om en helt annan typ av resa. Suget brukar dyka upp ungefär vid denna årstiden. Suget efter att sätta mig i bilen packa in det allra viktigaste och bara köra.

Runt de 20 var jag och min vän Fia ganska bra på att göra roadtrips. De var kanske inte så långa som den jag drömmer om nu men vi har bilat oss genom Öland ett par gånger, vi har sett stora delar av västkusten och Skåne och vi tog också med oss vår vän Bird på en oförglömlig resa till Gotland i början på 2000-talet. Därav bilden ovan.

Historien bakom den är att jag var den enda av oss tre som vid den tiden hade körkort. Vi hyrde en Saab 93 och begav oss från Karlskrona till Gotland. Bodde på vandrarhem och upplevde hela ön några intensiva dagar. En av dagarna på den södra delen av ön kan jag ha varit lite för modig i mitt körande och vi körde fast och det är i just det skedet ni får följa med på bilden ovan. Det dröjer sekunder efter mitt konstaterande till att Fia har hoppat ut med kameran i högsta hugg medan Bird, först med kjolen i en handen, puttar på bilen med den andra. På bilden har hon i alla fall tagit förnuftet till fånga och puttar med båda händerna. Och till Fias försvar ska jag väl förtydliga att även hon kom och hjälpte till. För loss kom vi.

Nåväl.

Det var suget. Suget efter att sätta mig i bilen, inte nödvändigtvis ensam. Helst inte ensam ens. Men att sätta mig i bilen och köra så långt det går eller så långt jag tar mig på mina semesterdagar.
Norrut eller söderut.

Med det avlånga land vi har skulle det troligen vara smartast att flyga i alla fall en liten bit och kanske hyra bil där för att ta sig norrut. Precis som vi hyrde den berömda Saaben på bilden ovan.

Ett annat alternativ att ta flyget en bit ner i Europa, kanske till Schweiz och sedan bila neråt Italien och medelhavskusten.

Vad vore livet utan drömmar?

Kommentarer

Mest läst: