Tjej of the day - Mis


Detta är en av de absolut coolaste tjejerna jag vet!

Hon heter Maria men kallas Mis. Hon är från Karlshamn och vi är födda samma år. Under gymnasietiden hade vi gemensamma bekanta men det dröjde till dagen innan min artonårsdag innan vi träffas på riktigt. Då i Karlskrona. Hon var frisör och jag skulle göra något drastiskt. Jag skulle klippa av mig håret. Kort skulle det bli. Och kort blev det. Sedan den dagen är hon min hovleverantör i klippning. (Förlåt Lotta ;-)) Genom åren har jag åkt många mil för att klippa mig hos Mis men nu är det lite väl långt även för mig. Jag ska komma till det.

Under åren i Karlskrona hann hon testa det mesta på mitt hår. När jag satte mig i stolen brukade det ganska ofta låta såhär:
- Jo jag har varit på mässa och skulle vilja testa xxx, kan jag göra det på dig?
Jag litade på Misan. Ibland gjorde det så ont att jag skrek så det hördes i hela Wachtmeisters köpcentrum, men det var oftast värt det. 

Mis flyttade till Malmö och jag åkte många mil för att klippa mig. Folk kallade mig tokig och jag kanske kan hålla med såhär i efterhand. 


Mis har gjort mig fin till mitt bröllop och hon var den som klippte den första hårlocken från Victoria på bilden som inleder detta inlägg. Hon har hängt med genom livets stora händelser. 

Mis är tjejen som packar resväskan full med pocketböcker och ger sig av helt själv för någon månad eller två i Thailand. Mis är tjejen som råkar hitta ett litet hostel att investera i när hon ändå är där.
Mis är tjejen som jag tidigare skrivit om som anländer till Linköping en timme innan hon ska vara på bröllop och springer in i kyrkan med skorna i handen strax efter brudparet. Och Mis är tjejen som följer sina drömmar och flyttar till Oman och öppnar egen salong.

Mis är helt enkelt den coolaste jag vet. När jag blir stor vill jag bli lika modig som du vännen.

Vill du läsa fler "Tjej of the day"-hyllningar, klicka dig vidare hit.

Kommentarer

Mest läst: