Tjej of the day - Louise
Barnens andra mamma kommer från en stor familj och barnens mormor har nio syskon varav fyra systrar. Jag lär återkomma till flera av dem under just denna kategori men först ut är moster Louise. Det finns mängder med saker man kan hylla denna kvinna för men en händelse som etsat sig fast i mitt minne, och som jag är henne evigt tacksam för, inträffade någon gång 2012 eller 2013. J är iväg på kurs. En av typen internat och mycket viktigt att man fullföljer den. Lilla V är däckad i magsjuka när hon åker och under tiden J är borta däckar även jag. Ungefär samtidigt som lilla V börjar bli bättre.

Ni kan förstå känslan. När man inser att kroppen skälver av matthet och det bara är att ge efter samtidigt som ens lilla tvååring behöver en som mest.

Då kom hon till undsättning. Helt utan rädsla för att själv smittas kommer hon hem till oss. Dirigerar mig in i gästrummet och bäddsoffan samtidigt som hon styr upp och tar hand om lilla V och ger henne mat.

Jag glömmer aldrig känslan när jag kryper ner under täcket och i fjärran hör hur Louise skramlar med porslinet i köket. Jag har aldrig aldrig aldrig varit så tacksam! Och tacksam är jag än idag!

                                                                                                                                                                
Vill du läsa fler Tjej of the day-hyllningar, klicka dig vidare hit

Kommentarer

Mest läst: