Tjej of the day - Johanna


Året är 2003 och månaden november. Jag har inte bott i Linköping så länge men kliver en dag in igenom dörrarna till företaget Ingroup där jag skall jobba lite extra med försäljning på kvällarna. I samma team som jag ska en tjej som heter Johanna jobba. Bebismagen putar märkbart ut under jackan och när hon knäpper upp den stoltserar magen iförd den allra allra första tröjan jag ser med ordet bebis skrivet över bulan. Jag pekar och skrattar. Exakt så började det.

Där, precis där, föddes en vänskap som klarat av många mil isär och många år utan någon form av kontakt. Johanna - det finns ingen annan än du som skall hyllas idag. Idag skall du få all den kärlek, all den stöttning och all den omtanke som går att få inför morgondagen.

Tillsammans blev vi ett riktigt stjärnteam och sålde Viasat-paraboler till både höger och vänster. Så till den milda grad att vissa av våra coacher inte ens vågade prata med oss.
Egentligen är det märkligt hur vi fick något sålt alls med tanke på hur mycket vi pratade och när vi sedan kom hem efter en jobbkväll, ringde vi upp varandra och pratade några timmar till.

Bebiskulan blev en fantastisk liten Noah. Jag bytte Linköping mot Halmstad, Malmö och Kalmar. Sedan kom Facebook och vi återupptog kontakten som under åren i andra städer fått stryka på foten märkbart. Och så några år senare när jag flyttade tillbaka till Linköping ersatte vi de sociala medierna med det som alltid varit vi. Timtal av samtal. Över en kaffe eller ett (eller ett par) glas vin. Framför Mamma Mia eller Eat pray love. Med omåttliga mängder choklad eller med sushi.

När mitt liv låg nedpackat i lådor och skulle packas upp på annan adress. När ett nytt kapitel skulle ta sin början var det du som kom och tog hand om mig. Styrde upp och stöttade. Bokstavligt talat när första morgonen i nya lyan var mors dag och längtan efter de små blev för påtaglig. Då fanns du där som du gjort så många gånger förr.

Johanna, min vän. Min kämpe! Jag är så imponerad över hur du tar dig genom livet. Livet som ger dig mängder med utmaningar. Men jag är övertygad om att alla tårtbitar nu är på plats. Nu startar resten av ditt liv och imorgon är första dagen på den resan. Love u.

Och nu en resa i minnenas arkiv. Huller om buller från åren som gått.

J och Johanna, från en tid när mobilkameran
hade lite att önska


Augusti 2013 - en kväll på Storan

Januari 2014 - en lite lätt gungning och han sover :-)
  
2016 - på uteplatsen, välbehövlig catch up.

2014 Vic visar semesterbilder med liv och lust

När det bara fanns en som skulle natta

Stockholm februari 2017

Januari 2014

Valborg 2014.
Vic ville att du skulle dricka vin med sugrör.
Och snäll som du är gjorde du det.
Vill du läsa andra hyllningar i projektet Tjej of the day - då klickar du dig vidare hit!

Kommentarer

Mest läst: