Tjej of the day - Isabel

Bild lånad från inspirationskällans
Instagram.

"Jag har alltid varit en energisk människa, alltid gillat att ha fullspäckat schema och alltid längtat till den dagen ordning&reda släpper sina nya kalendrar för att man då får nya dagar att planera. Jag gillar att ha fullt upp. Pluggar jag heltid måste jag ha två deltidsjobb vid sidan av, och om jag jobbar 70 timmar i veckan tänker jag att jag ändå, kanske, om jag bara anstränger mig, kan läsa någon ekonomikurs på distans samtidigt.
Mitt problem är, och har alltid varit, att jag tycker allt är så förbannat kul. Allt jag ger mig in i slukar 100% av mitt fokus, oavsett om det är att skapa den ultimata julmusiklistan på Spotify eller ett jobba på en av landets största tv-kanaler. Jag älskar mitt jobb, och detta är den simpla anledningen till att jag orkat jobba 60-70 timmar i veckan utan pauser. Ren och skär jävla vilja och passion."

Om man känner mig skulle man kunna tro att det är jag som ligger bakom raderna ovan, men så är icke fallet. Jag kan dock skriva under till ett tusen procent i varenda millimeter av uttalandet. Och när jag läste det själv första gången så trodde jag på riktigt att jag utan att veta om det hade gästbloggat.

Första gången jag läser raderna ovan är en sen kväll. Jag sitter kvar på jobbet för att beta av det jag inte hinner med dagtid och inväntar sambon som är på after work. Han skickar över en länk till mig till en video på You Tube som han tycker att jag ska titta på. Jag kan sammanfatta en lång historia med att det var en period när det var liiite mycket för mycket att göra på jobbet och när förutsättningarna innebar i det närmaste lynch-stämning. Inte mot mig personligen egentligen men jag fick äran att lite grann personifiera det projekt som man inom stora delar av Region Östergötland såg som jordens undergång. På den vägen var det. 

Jag kollade på videon och sökte upp bloggen som hon som spelat in videon skrev och det första jag hittar är orden ovan i inlägget som hette "Problemet med att gilla sitt jobb för mycket". Resten är liksom historia. Det träffade på många sätt rakt i hjärtat. 

Sedan dess följer jag Isabel mer eller mindre dagligen och inspireras av hennes ärliga och mänskliga inlägg både i text och bild. Och det är en händelse så sent som igår faktiskt, som ligger bakom att det är just hon som blir Tjej of the day idag. 

Ni vet ju kanske att jag den nionde mars bestämde mig för att hylla en tjej om dagen i ett helt år här i bloggen (har ni missat kan ni läsa mer här). Det höll i exakt tio dagar. Jag hade planerat att förbereda inlägg som kunde publiceras de där dagarna när tiden inte fanns eller inspirationen var borta. Men jag hann inte. Hann inte förbereda. För sen kom det lite för mycket vardag emellan och så kom en resa till Dubai och så hann jag inte med att hylla en tjej om dagen. Och så mådde jag skit för det och så tänkte jag stoppa huvudet i sanden. 

Men så igår efter en hel massa timmar av sightseeing i Dubai så slängde jag upp mina värkande fötter på sängen, satte på mig lurarna och tog mig en titt på Isabels senaste vlogg. Den som handlar om att ge sig själv de bästa förutsättningarna. Och vips så bestämde jag mig för att inte gräva ner mig för detta. Livet kommer att komma emellan fler gånger de 364 dagarna jag ska hylla tjejer. Så därför tänker jag nu jobba ikapp och komma i ordning med hyllningarna och vem passar då bättre att hylla än inspirationskällan själv.

Men för min egen sinnesfrid har jag bestämt mig för att bakdatera inläggen så att de i alla fall kommer i ordning. Det var ju det där med att skapa de bästa förutsättningarna och även om det inte var exakt det hon relaterade till i vloggen så är det just det som skapar de bästa förutsättningarna för mig. 

Tjej of the day och inspirationskälla i alla lägen, dessutom en jäkligt rolig sådan, Isabel Boltenstern.
Vill du kika på hennes blogg hittar du den här och YouTube-kanalen här.
Isabel - fortsätt att vara precis den du är, du är grym!

Vill du läsa fler av mina Tjej of the day-hyllningar? Klicka dig vidare hit.

Kommentarer

Mest läst: