Tjej of the day - Heidi

Födda samma år. Hon i januari. Jag i november. Min mamma var hennes mormor. Hennes mamma är min syster. Min dotter är hennes kusin och jag är hennes moster. Hängde du med? Tjej of the day (jepp, jag har döpt om konceptet) är idag min systerdotter Heidi.

Vi har långt ifrån alltid dragit jämt och med tanke på den inte så stora åldersskillnaden var vi kanske mer som syskon vilket skulle kunna förklara att kärleken i ung ålder inte alltid var översvallande. 

Jag och Heidi för ett par år sen.
På senare år har kontakten varit något mer konfliktlös. När hon för ett drygt år sedan fyllde fyrtio skrev jag såhär på på hennes Facebook:

Vi lekte och bråkade, sen festade vi och löste världsproblem. Vi har glidit isär och glidit ihop igen. Du är en förebild. Du har varit med om mer än vi andra går igenom på en livstid, och du har dessutom gått igenom allt med en i det närmaste omänsklig styrka. En egen styrka som du också ger frikostigt av till din omgivning. Du är min systerdotter. Jag är din moster. Födda samma år men du i januari och jag i november. Jag minns fortfarande alla gånger jag frågade mamma när jag skulle fylla år före dig och hur knäckt jag blev när jag fick veta att det aldrig skulle ske. Och även i år hinner du före. Idag är din dag. Och inte vilken dag som helst. Din 40-årsdag! 


Att säga att du gått igenom mer än vi andra går igenom på en livstid känns i det närmaste som en underdrift. Ändå står du stark för alla runt dig mitt i egna svårigheter. Bilden här ovan är ren kärlek för mig. Du och jag tillsammans med våra små flickor. Även de födda samma år, dagarna efter varandra.

Kanske kan de precis som vi gjorde, dra nytta av ett något udda släktförhållande. Som när du i 20-årsåldern drog med dig kompisen ner till mig i Karlskrona. Oroliga föräldrar lugnade du med att det inte var någon fara, ni skulle ju sova över hos din moster. Att nämna att moster var 10 månader yngre än du var ju inget måste :-)

Vill du läsa fler Tjej of the day klickar du dig vidare hit.

Kommentarer

Mest läst: