Tjej of the day - Eva-Lena


2012 lämnade jag en kort karriär som journalist och återgick till den trygga världen inom telefoni, denna gången på Landstinget i Östergötland. För första gången var jag kund och inte leverantör. Mina kollegor var Håkan, Kenneth och Eva-Lena. Från mitt skrivbord i hörnet på fjärde våningen hade jag henne till vänster. Och precis som jag berättat om tidigare är det en alldeles speciell händelse jag minns när det "sa klick". Hennes telefon ringer. Jag sitter vid min plats och hon pratar på. Jag förstår att det är en väninna som ringer och jag förstår av samtalet (utan att tjuvlyssna) att personen bredvid mig som då ännu var ganska obekant för mig, hade gjort det jag bara drömde om. Gått de åttio milen genom norra Spanien som kallas Camino de Santiago.

I skrivande stund har vi känt varandra i sex år men trots den relativt korta tiden har vi följt varandra genom fler stora omvälvande livshändelser. Tjej of the day idag är min numera före detta kollega Eva-Lena. När hon för ett år sedan valde att följa sitt hjärta och gå i pension när det kändes som bäst förlorade jag en kollega men jag har vunnit en vän och det är mer värt.

Eva-Lena! Förutom att ha gått 80 mil i norra Spanien på rekordtid har du cyklat 14 vätternrundor. Du är en stor inspirationskälla när det gäller att leva hälsosamt och aktivt och jag har svårt att hänga med dig på våra rundor i skogen hemma i Viken.

Eva-Lena! Jag är så tacksam för att ha fått lära känna dig. Du har en unik historia med 47 år hos samma arbetsgivare. Du började hos min nuvarande arbetsgivare i en annan tid och den historien är värd att berätta om i ett helt eget sammanhang.

Eva-Lena! Jag uppskattar din rättframhet och förmåga att inte linda in saker. Du säger vad du tycker och står för det. Och jag är djupt imponerad över de åren vi fick tillsammans på jobbet. Att sluta med flaggan i topp har fått en helt annan innebörd för mig.

Men framför allt Eva-Lena är jag så otroligt tacksam för att jag får ha dig som min vän.

Eftermiddagens djupdykning i bildarkivet har gett mig många leenden och härliga minnen. Håll till godo. Klicka för att förstora bilderna.

AW med kollegorna på Mörners i januari 2013

I ditt rätta element.
Dit du många gånger kämpade för att få
med mig.
Till gymmet :-)

Obligatorisk sommaravslutning på Bosses

I en av många diskussioner med vår kära Tobbe.

Med Anders på lunch till lunch i Kolmården

Uppgraderade till sviten i Götet
och du spanar in varje del av
vår våning.

En av mina favoritbilder.
AW på Mörners.
Stort glas ;-)

På andra sidan skärmen.
Där är du saknad.

Med lite kollegor på avtackningen. 

Och i ännu ett rätt element.
Hemma på altanen i Viken på vårt första besök hos er.

Efter en halvmil med mig i
släptåg. Vid sjön hos er i höstas.

Vid vårt besök i september.
Magiskt.

På hotell på Arlanda.
Dagen innan flyget till staterna.

Mitt i Central Park en kylslagen novemberdag

Jag är så otroligt tacksam över det vi fått uppleva tillsammans och mer ska det bli. Jag sparar en alldeles speciell bild till sist. Speciell hur då?


Det är bilden på dig på andra sidan bordet på en pub mitt i New York. Mitt i verkligheten. Mitt i det som kallas livet. Mitt i ett äventyr. Efter en dag med många steg på mätaren. Efter en dag med så mycket intryck och upplevelser som jag fått uppleva med dig. Och just därför betyder denna bilden så mycket för mig. För det är just där jag vill ha dig. På andra sidan bordet efter en dag fylld med upplevelser. Här i närheten eller på andra sidan jorden.

Tack för att du finns min vän.

Vill du läsa fler hyllningar klickar du dig vidare hit. 

Kommentarer

  1. Hej älskade vän. Nu har jag läst ditt inlägg om mig flera gånger, varje gång jag läser det så får jag tårar i ögonen, du skriver så fint om (lilla mig). TACK. Därav anledningen till att jag inte har kunnat skriva, tårarna är i vägen. Du ska veta att är det någon som jag saknar från mitt arbete, så är det dig fina Cornelia. Vi som har stött och blött, gråtit ikapp, haft många roliga aktiveter också, det får vi inte glömma. Hoppas att vi ses snart på något roligt äventyr! Kramar i massor till dig!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Mest läst: