Fortsättningen på historien om solglasögonen som blev progressiva som blev...Minns ni historien om solglasögonen som fick ett abrupt slut när jag i slutet av sommaren obarmhärtigt blev upplyst om att jag var i starkt behov av progressiva glasögon och därmed blev 5000 kronor fattigare.

I samband med att jag hämtade mina glasögon blev jag upplyst om att det kunde ta ett tag att vänja sig, upp till ett halvår, men att jag inte skulle ge upp utan fortsätta kämpa. Och det har jag gjort.
Men med glasögonen har jag bara kunnat sitta exakt superstilla och titta rakt fram. Rörde jag huvudet minsta lilla blev jag yr och illamående. För en månad sedan hade det gått ett halvår och jag började känna mig lurad (och lite rånad). Jag lade upp en plan.

Jag skulle gå till en annan optiker och testa min syn och se om jag skulle få samma besked. Sagt och gjort, tid bokades för en second opinion och den optikern tyckte att jag eventuellt om jag kände att det kändes bra, kunde behöva två glasögon, ett par läsglas och ett par om jag exempelvis kör i bil i mörker. Men det var inget måste. På frågan om det kunde innebära progressiva var svaret bestämt nej. Inte med mina svaga styrkor. Det kunde det blir tal om längre fram eventuellt.

Jag kände mig fortfarande inte helt säker och bokade därför tid hos ytterligare en annan optiker. Den personens reaktion var: - Du ser som en tonåring! Rekommendationen blev läsglasögon - inget annat.

Med även den bedömningen i bagaget läste jag igenom lite kring rättigheter på Konsumentverket och sedan tog jag mina brillor och kvittot och traskade till Smarteyes. Butikschefen försökte kontra med att jag borde reklamerat inom tre månader men kom inte så långt med det då jag blivit ombedd att kämpa i ett halvår. Och om det berodde på att hon tydligt såg att bedömningen var fel eller något annat vet jag inte. Men 5200 kronor var väldigt snabbt på väg tillbaka in på mitt konto.

Jag är helt klart inne i ett flow, ett bra sådant. Man ska se om sitt hus och se till att ta vara på sina rättigheter. Och min rätt i detta var att få pengarna tillbaka för något jag blivit pålurad.

Katching!

Kommentarer

Mest läst: