Finns det hiss på gymmet?

Favorit i repris

Time to go back to where it all started.
Har ni sett vad det står längst upp i min blogg. Som en liten förklaring till vad den handlar om?!

Journalist på pappret. Kontorsråtta i hjärtat.
Skriver om livet i allmänhet och synnerhet.
Om att älska att resa men ogilla att flyga.
Om kampen mot kilona och för att må bra i en sundare livsstil.

Om kampen mot kilona och för att må bra i en sundare livsstil var det ja...
Har ni följt mig ett tag så vet ni att det där går lite upp och ner. Liksom vikten kan man säga.
Jag tänkte nu hälsa er välkomna till undertecknads hjärnkontor för att höra hur dialogen har gått de senaste veckorna.

Det började om jag minns rätt med att jag laddade ner en app av träningskaraktär, inget vrålåk. Lite lagom att komma igång. I den skulle man fylla i om man brukade träna vilket fick mig att fundera en stund och sedan fylla i att jag låg någonstans runt medel där. "Beginner" var jag ju inte. Då tränade man ju inte alls.

Men vid närmare eftertanke så var senaste gången jag satte min fot på ett gym - inte 2017 för då hade jag inget gymkort. Och inte 2016. Då hade jag förvisso gymkort men hur det gick med det har jag redan berättat om ni minns. Så senaste gången jag var på ett gym var alltså 2015 och några enstaka promenader här och där räknas ju faktiskt inte. Dags att inse fakta. Jag ändrade till "beginner".

Några dagar senare infann jag mig på det nyöppnade Friskis-gymmet ett stenkast från jobbet, för att köpa kort. 
- Du kan få en 10-dagars provperiod, sa den snälla receptionisten.
- Ge mig bara ett kort som jag får betala för, kontrade jag. Och det ska räcka i ett år!

En provperiod skulle ge mig en möjlighet att förhala beslutet ytterligare.
En stund senare gick jag därifrån ett årskort rikare.

Nästa utmaning mötte mig när jag någon dag senare skulle packa träningsväskan och insåg att jag faktiskt inte har några inomhus-skor. Den ekonomiska sidan av mig bestämde mig för att prova ut en modell jag gillade i en av stadens butiker för att sedan beställa hem dem billigare på nätet. 
Eller var det kanske den lata sidan av mig och inte den ekonomiska?! För det är många saker som har prioriterats högre än att ta mig en sväng till en av de där sportbutikerna på en lunch.

Så igår bestämde jag mig.
Jag skulle köpa skor och jag skulle göra det NU! Sagt och gjort. En timme senare var jag klar. Och det slank minsann med ett par bonus-skor på köpet.

I morse var väskan packad och även att mina inre demoner försökte få mig på andra tankar hela vägen till gymmet så gick jag med bestämda steg dit. 
Fick en liten instruktion om att omklädningsrummen låg en trappa ner i källaren medan konditionsmaskinerna jag hade för avsikt att använda låg en trappa upp. 

När ombytet börjar närma sig färdigt finner jag hur mina tankar glider iväg och på allvar tänker jag tanken om det finns hiss upp till andra våningen.
Jag kan nog tacka den tanken för att jag kämpade mig igenom det pass jag hade bestämt mig för att köra trots att de nya skorna halvvägs in i det hade skapat skavsår som inte var av denna värld. 

För när man går till gymmet och funderar på att ta hiss två våningar då inser till och med jag - då behöver man VERKLIGEN gå till gymmet.

En gång är ingen gång, två gånger är en vana. Om någon dag är jag där igen.

Kommentarer

Mest läst: