Tjej of the day - Mia SkäringerÄr det något denna människa inte behärskar egentligen? Komik, drama, skådespelare, sångerska, författare och programledare. Allt gör hon och hon gör det enastående bra. Jag skrattar så jag gråter och gråter så jag skrattar. Jag känner djupet och förstår allvaret. Allt med ett uns av både tragik och komik. Hon vågar vara stark men hon vågar också vara svag. Hon strider för att vi ska få vara svaga. Och det är märkligt nog inte så vanligt i vårt samhälle idag. 

Av allt jag har sett och hört med Mia vill jag lyfta fram två saker. Videosnutten ovan från hennes egen förställning. Så många gånger jag har sett den och skrattat hysteriskt. Ett skratt som också kan fastna när man vet att så jäkla roligt var det inte - egentligen. 

Och så vill jag lyfta fram den andra sidan av Mia som jag älskar mest av allt. Sången. Och mer specifikt hennes version av Springsteens My hometown från Jills Veranda. Gåshud är bara förnamnet.


I höst kommer en ny föreställning - No more fucks to give - jag tänker inte missa den för allt smör i Småland, när den kommer till Linköping. 
Det finns bara en Mia.

Vill du läsa de övriga hyllningarna? Klicka dig vidare hit.

Kommentarer

Mest läst: