Ett ganska trevligt evighetsgöra

Jag har påbörjat projektet från h**vetet som, när det är klart, kommer att vara en skatt att ösa ur. Jag är, föga förvånande kanske, en sådan som på tiden för filmrullar framkallade fotona och mangrant satte in dem i fotoalbum med förklarande text. När jag sedan övergick till digitalkamera laddade jag in bilderna i datorn och sorterade dem i mappar med förklarande text. Men när digitalkameran hamnade längst in i skåpet och ersattes helt med den smarta telefonen tappade jag konceptet. Det innebär att bilderna från de senaste sex och ett halvt åren finns i en och samma osorterade mapp alternativt i någon form av molnlösning signerad Steve Jobs. Länge har det varit något jag "måste ta tag i" och för ett tag sedan gjorde jag det. Och det tog tid! Jag har laddat över bilder och ännu mer bilder och så ytterligare lite bilder. Telefonen har nästan brunnit upp av all aktivitet och i skrivande stund väntar 27 256 bilder på att sorteras - och då är jag inte färdig med uppladdningen ännu.

Under tiden roade jag mig idag med att se vad jag har hittat på just den 21 januari de senaste sex åren. Facebook och minnesappar i all ära men det är ju bara de där minnena jag valt att visa. Vad som hände bakom kulisserna är det som syns i iPhonealbumet.

2012 - Allt var inte bättre förr. Kvalitén på kameran i telefonen till exempel. Men motivet är fantastiskt. Mitt stora hjärta hemma hos Noah och Johanna. Fun fact. Så sent som igår hjälpte vi Johanna att flytta ifrån lägenheten på bilden och till ett nytt liv i stan.
2013 - Just det året togs inga bilder den 21:e men dock dagen efter den 22:a. Jag minns att jag hade varit sjuk men tillfrisknade lagom till helgen. Dagen startade hemma i Linköping med mitt stora hjärta och avslutades med godaste drinken i mannaminne hemma hos Fia och Oskar i Lerberget.
2014 - Distansmötesgruppen på jobbet hade heldag med brainstorming på Nationernas hus. Tobbe suktade tydligen efter kakor och ritade på tavlan som vanligt.


2015 - Man skulle kunna tro att jag tagit fel på sorteringen nu men det visar sig inte bli bättre än att den 21 januari året därpå spenderades med samma sällskap och samma skjorta. Men med tillägget lille B.2016 - Lille B får vara med på bild även året efter. I favoritåkpåsen på dagisgolvet. Det var även dagen då vår kock på stora hjärtats dagis hade gjort risgrynsgröt med Batman till mellis.
2017 - Det gick ingen nöd på oss på Gran Canaria den 21 januari 2017.
2018 - Och när vi lägger 2018 till samlingarna kommer den dagen att minnas som den vackraste dagen på länge med världens bästa sällskap.


Livet mina vänner. Livet. Bra skit ändå!

Kommentarer

Mest läst: