Le Borgate - "å den felaktiga pizzan"


Nu måste jag få slå ett slag för en nyupptäckt restaurang här i Linköping. Le Borgate är namnet, den ligger i Övre Vasastan som är ett relativt nybyggt område här. Har sett många som lovordat restaurangen på sociala medier och för någon vecka sedan hade vi bokat bord för att själva testa på. Italienskt är det och italienskt kändes det. Så till den milda grad att servitrisen som tog emot oss drog en harang på just italienska när hon välkomnade oss till bords. Som stel svensk vet man såklart först inte vilket ben man ska stå på när man inte förstår språket men det glömmer man ganska snart.

Menyn bjuder både pasta, pizza och annat men även en liten historia om namnet Le Borgate. Atmosfären är lite som jag skulle gissa att det känns i Italien. Högt i tak och ingen dämpad ljudvolym. Härligt.Vi valde båda pizza och när de anlände till bordet ursäktade sig servitören när han satte ner min pizza. Du hade beställt en Rustica, detta är en Romana. Pizzabagaren läste tyvärr fel och håller på att göra din pizza nu, men du får denna så länge. Vilket härligt sätt att lösa saken på. Jag tror inte att jag hade gjort detsamma under mina år som servitris, men vilken bra idé. Och tack gode gud för att bagaren såg fel, för Romana var mycket godare än Rustica visade det sig efter att servitören kommit ut och bytt min pizza mitt i halva måltiden (till våra bordsgrannars stora förvåning...)

Så mycket godare att det var den jag valde när vi lyxade till det och tog pizza för avhämtning igår kväll till Så mycket bättre. Livet på en pinne och lite lyx i vardagen.

Kommentarer

Mest läst: