Vardagen kort och gott och alldeles underbart


Det är bara en vecka sedan vi landade hemma efter Skiathos. En vecka fylld med det allra bästa en vardag har att erbjuda. Kanske är det självbevarelsedrift och är det inte det så är det bara ett ljuvligt sätt att se på livet för jag kan verkligen längta efter både vardag och semester. Likväl som jag när jag lägger mig på kvällen och släcker lampan redan längtar efter första koppen kaffe. Det gör att jag faktiskt längtar efter att få vakna, måndag som lördag.

Nåväl, nu svamlade jag iväg. Semestervecka två kan summeras ungefär såhär.

Tjugofyra timmar helt egen tid. En måndag när tvättmaskinen gick på högvarv och Skiathos dokumenterades i ord och bild här i bloggen innan gräsmattan fick en välbehövlig klippning. Det blev inte så mycket mer än så gjort den dagen.

Tjugofyra ytterligare timmar helt egen tid. En tisdag när jag varit smart nog att boka in nageltid så att jag kunde kliva upp samtidigt som Andreas och åka med honom till jobbet. Nämnde jag att han börjar 7 (?!) och att jag därmed fick kliva upp i ottan. Jag får ju skylla mig själv. Det resulterade i ett litet gästspel på jobbet innan naglarna blev lite kortare, rosa (såklart) och lite glittriga. Efter det åkte jag raka vägen hem och grävde upp tio år gamla kalendrar ur arkivet. Vad jag tänker göra med dem förblir min hemlighet ett tag till men tids nog ska jag berätta.

Dagen därpå följde tjugofyra timmar tillsammanstid med mitt stora älskade hjärta. Bara hon och jag. Vi tittade på gamla foton, åt mellis på uteplatsen. Pratade och pysslade. Oj som jag saknat.

Och resten av veckan så, nittiosex härliga timmar med båda mina små.

Leo och Per på besök hos oss.

Först två dagar på hemmaplan. Med kompis på besök för lilla hjärtat och även mamman och häng med grannar och sysslingar för det stora hjärtat. Poolen fylldes, vattenleksakerna spriddes ut över hela gräsmattan, badkläderna hann inte torka mellan doppen och skriken från egna och andras ungar ekade mellan husväggarna när strålen från vattenpistolen träffade någon som inte ville bli träffad.

Observera att vi har badvakt vid vår pool

Därefter två dagar med besök först i Gamla Linköping tillsammans med grannar och tillika sysslingar och därefter besök på Flygvapenmuséet när regn stod i prognosen.

Barnens bod i Gamla Linköping.
Älskade vardag.
När till och med ett tippenbesök blir
alldeles alldeles underbart.

Nu väntar två veckors jobb och en helg däremellan där vi styr kosan till Västmanland. Också en vardag som jag älskar. Det är livet det. Livet i lite mera rosa.

Kommentarer

Mest läst: