Veckan som gick och mat i kvadrat

Fulladdad med energi efter mina timmar med Fia attackerades veckan som gått i 180. Fullbokad kalender på jobbet och de små hos mig veckans tre första dagar. Bättre start än så blir det inte.


Och med full fart hinns det med så mycket mer av bara farten. Måndag lunch inmundigades tillsammans med Benita på Hälsofreak. Kycklingwrap med tzatziki och oliver. Även tisdag lunch spenderades med vänner på Ett rum & kök, som dock inte dokumenterades på bild. En härlig och inspirerande lite dryg timme tillsammans med Tom och Maria blev det i alla fall.


Denna veckan blev det en total genomklappning i vår plan att alltid ha med matlåda och på onsdagen testade vi av Linköpings nyaste gatukök, Flott. Vi hoppade över dagens och valde en burgare med både bacon, ost och syltad rödlök. Betyget blir totalt en medelmåttig fyra. Den näst godaste hamburgaren jag någonsin ätit, verkligen god! (Den godaste är Andreas verk och innehåller chevré, honung och valnötter) Minus blir det för överfritterade och smaklösa pommes samt att hamburgaren serverades utan bestick.


Torsdag så och inte vilken torsdag som helst utan Smålands nationaldag. Fössta tossdan i mass. Och det firades på IKEA på allra bästa sätt. Med en rosa bakelse såklart. Hur den smakade? Inte en aning, jag fick bara se den på bild...


Fredagen avslutads med datenight men började med jobb på hemmaplan. Finns det något bättre än att sätta på sig myskläder, raggsockor och krypa upp vid köksbordet med en massa jobb? Fick massor gjort. Helt underbar fredag som fortsatte i samma anda. Inplanerat sedan länge var datenight och vi hade tänkt testa en av de nyare restaurangerna i Linköping - Pappa Grappa men tack och lov kikade Andreas på menyn innan och konstaterade ganska snabbt att det inte var något för oss. Jag inbillade mig att Pappa Grappa var ett lite mysigare medelsvensson hak med god pasta men jag måste ha blandat ihop det med något annat ställe. Vi valde istället vårt favorithak Mörners och den beprövade och megagoda Ceasarsalladen. Som vi dock inte orkade äta upp eftersom vi slog på stort och tog Mixtallrik till förrätt.


Supergott, men oj så mättande, bara halva salladen gick ner sen. Det blev en ganska tidig datenight efter en vecka i full fart. Redan klockan åtta satt vi på bussen hem där vi kollade ikapp Parneviks och lite vloggar innan det blev en ganska tidig kväll. Allt för att ladda upp för vårens happening.


Mellofuckingdifestivalen. Jag och Vic på plats i SAAB arena. Och för att på något sätt fullborda denna veckans totala genomklappning på matfronten så blev det hamburgare på Ledgends innan avfärd till arenan. Vi hejade på FO&O, De vet du, Lisa Ajax och Axel Schylström. Roadtrip var definitivt den bästa livelåten men har såklart inget i finalen att göra. Lisa Ajax låt säger mig trots många försök absolut ingenting. Och med risk för att få hela schlagersverige emot mig så förstår jag inte heller något av Loreens låt och eller framförande. Alldeles för mörkt och deprimerande. Svårt helt enkelt. Precis som Loreen brukar vara men som hon gjorde ett avsteg ifrån när hon tog hem hela tjottaballongen för ett par år sedan. En slagen liten hjälte fick dock se sig besegrad av tröttheten och efter alla låtar hade framförts hade vi bett om skjuts hem. Är det innebandycup på söndagen så är det. Då gäller det att ladda med sömn. Nu väntar en lugn söndag med Vasalopp, några enstaka ärenden, lite städning och förberedelser för ännu en härlig fullspäckad vecka. Ha en härlig söndag vänner!

Kommentarer

Mest läst: