Allt annat än rosa

OK - lite rosa i alla fall...
Nä nu behövs det lite motvikt.
Motvikt till det rosa.
Det behövs vardag och verklighet.
Och hur det är egentligen ibland.
Som idag.
När jag vaknade upp med ett uppsvullet och inflammerat vänsteröga och begynnande förkylning.
Och inte bara det - utan även PMS.

Ja ni kan säkert själva räkna ut resten. Den kvinnliga läsekretsen vänder säkert huvudet lite på sned och avger en medkännande liten suck medan de eventuella manliga läsarna jag har med skräck drar sig till minnes en sambo, flickvän, mamma eller syster som ibland vaknade en morgon och plötsligt var förvandlad till ett monster.

I morse försökte jag med allt. Försökte ta kontroll på känslorna. Drack inte bara en utan två koppar kaffe ur favoritmuggen innan jag ens funderade på att kliva ur sängen och när inte det hjälpte satte jag på mig lurarna och försökte lyssna på uppiggande musik för att komma i ett annat mood.
Sedan gav jag upp. Klev ur sängen. Retade mig på allt ifrån att sambon glömt att ta med de använda strumporna som låg bredvid min säng i den nyss igångsatta tvätten till att blommorna fortfarande inte verkar vattna sig själva. Skakade morgonshaken sönder och samman för att få ur mig lite av min frustration och bestämde mig sedan för att skriva ner hela skiten. Här. För att visa på att det finns en vardag. Som är allt annat än rosa. Men imorgon är en annan dag. Förhoppningsvis utan PMS, eller vad säger du Andreas? Over and out.

Kommentarer

Mest läst: