Julen 2016 - eller kärlek och värme rakt in i hjärteroten

Julen 2016 - så alldeles alldeles alldeles underbar.
Förmiddagen ägnades åt inköp av ett par sista små klappar i lugn och ro.
Vi packade väskan för att vara redo för en eventuell sen resa mot Västmanland.
När klockan närmade sig två satte vi oss i bilen och förflyttade oss en dryg kilometer till J, barnen och mormor M.
Sedan följde julbord för de allra flesta och en kokt potatis och proteindryck för somliga.


Julbord följdes av soffhäng framför Kalle såklart.
V deklarerade för en tid sedan att hon minsann inte trodde på tomten, det är bara någon som klär ut sig. Jag lirkade lite med henne och fick till slut fram anledningen.
Och den var enkel, förra året skickade hon en önskelista till tomten och han kom med helt andra saker som hon inte alls önskat sig. 
Dags för bot och bättring. Noga noteringar om vad som stod på önskelistan till tomten och en efterlysning på Facebook senare var vår före detta kollega Britt mitt under brinnande Kalle på väg till Ullstämma på cykel iförd full tomtemundering och några minuter i fyra knackade det på uterumsdörren. Det tog en stund innan barnen vågade närma sig och jag har en känsla av att V inte visste vad hon skulle tro först. Men några klappar senare fick tomten jordens kram och vinkades av på den vidare färden. Hon var överbevisad.
Efter paketöppning som tog sådan tid att B gav upp innan alla klapparna var öppnade och julklappsspel där Andreas glänste i första rundan men sen gick helt lottlös i slutspelet visade sig en selfiepinne vara julaftonens stora vinst.

När det närmade sig läggdags för de små lämnade vi en lugn och harmonisk julafton i Ullstämma bakom oss och begav oss mot Arboga och jul nummer två. Där var firandet klart, paltkoman låg tung och klapparna var öppnade när vi dök in några minuter över nio på kvällen.
Vi hann se Svensson Svensson och Andreas och Johan hann leka med barnens julklappar innan vi kröp till kojs runt halv två på juldagens tidiga morgon.

Juldagen spenderades sedan med legobygge för stora och små.


Och sen när de små tröttnade... mest för de stora :-)


Efter en lugn juldag med inte många knop gjorda och en något mer social annandagsstart begav vi oss sedan hemåt mot Östergötland innan stormen kom. 
Nu är väskan upp-packad, tvätten sorterad, klapparna insorterade i barnens rum och vi är redo för mellandagar. Stora hjärtat sover gott en trappa upp. Hon fick komma och sova en bonusnatt och njuter till fullo i sina nya Trolls-lakan. Eller som hon själv sa innan hon kröp ner:
- Jag är i en Trollsvärld.

Snart dags att knyta ihop 2016-års säck.

Kommentarer

Mest läst: