Om Pippikulla, Batte och Må lela

Han sover numera i stora sängen och kommer på morgonen inknatande till oss, inte sällan i arla (läs: lite för arla) morgonstund för att meddela att "Minni sovit". Minni är smeknamnet på sig själv i väntan på att alla alfabetets konsonanter och vokaler ska ingå i ljudförrådet.

Han sjunger "Blinka lilla stjärna" till sänglampan en stund innan han sluter de blå och applåderar sig själv med "Bavo bavo" när han är klar.

Får han som han vill sjunger vi alla "Må lela" (läs: Ja må han leva) till varje måltid. Och till favoritsagorna och filmerna hör endast två. Pippi och Bamse. Eller Batte, det var det där med konsonanterna... Visste ni förresten att Pippi bor i Pippikulla.

Han härmar allt och alla, speciellt storasyster. Han älskar bilar och gärna om de låter mycket. Han har utvecklat en förmåga han själv tror är framgångsrik. Har han tagit något han inte får äta hittar man honom ofta såhär - med ryggen vänd emot en, helt utan anledning och lite för uppenbart om ni frågar mig. Just här tror jag att en falukorvsbit för mycket höll på att slinka ner i herr Tonéris mage om jag inte missminner mig.


Älskade lilla gryn!

Kommentarer

Mest läst: