Snoppen & snippanJa men hörrni vilket ramaskri det blivit de senaste dagarna här i Sverige. Allt för att en herre i sina bästa år satt sig ner och på uppdrag av Sveriges television skrivit en pedagogisk text som handlar om det där vi vuxna har så svårt att prata med våra barn om. Om det där vi hyssjar och som vi gruvar oss för att ta det första samtalet ikring. Den där herrn satte sen en vansinnigt trallvänlig melodi till den pedagogiska texten. Och med en grafisk illustration som beroende på vem man frågar troligen har för långa ögonfransar eller står upp för mycket så har den lilla musikvideon fått en framstående plats i båda våra stora svenska kvällstidningars webb-upplagor och i varje social mediekanal som finns. Ja till och med You-tube valde att vuxenklassa denna video. Något som de senare tydligen har backat ikring. Idag valde allas vår Alex Schulman  att säga sitt om saken och videon hyllas till och med i USA.

Han kunde väl knappast fått en bättre marknadsföring den gode Johan. Stolt kan jag meddela att den där herrn i sina bästa år är en person jag har haft äran att få lära känna. En kreativ kraft, en glädjespridare och konstnär som förtjänar all publicitet och cred han kan få och de där bakåtsträvarna som nu klankar ner på texten har förmodligen haft en dålig dag eller kan möjligen aldrig se någonting med glimten i ögat.

Ni ser skaparen av texten bakom tangenterna i Bacillakuten-bandet varje söndag i Barnkanalen framöver. Härligt jobbat Johan, det enda jag möjligen har emot låten är att jag kan riskera att nynna på den i icke så lämpliga sammanhang framöver.

Kommentarer

Mest läst: