Lunch till lunch i Kolmården

Utsikt från hotellet. Fin fint!
Hösten är full av inplanerade resor, konferenser, utbildningar och möten i andra delar av landet. Och så lunch till lunch. Begreppet jag kom i kontakt med först när jag började på landstinget faktiskt.
Kanske är det känt för de flesta utom mig. Det är hur som helst när man strax innan lunch den ena dagen drar iväg, inte allt för långt bort, tillsammans med kollegorna. Lunch intas gemensamt på stället där man ska spendera 24 timmar. Eftermiddagen ägnas åt arbete. I detta fallet planer för kommande år. Därefter är det dags för piff och oftast en aktivitet innan kvällens gemensamma middag. Dag två gnuggas återigen geniknölarna under några intensiva förmiddagstimmar innan man äter gemensam lunch och drar hemåt. Eventet ger oftast mer för de sociala delarna i teamet. Arbetet hade man lika gärna kunnat utföra hemma i ett konferensrum, men jag tycker inte man ska underskatta den sociala sammanhållningen i gruppen.

Höstens lunch till lunch i den arbetsgrupp jag jobbar i spenderades nu torsdag till fredag på Vildmarkshotellet i Kolmården. Faktiskt första gången jag var där. Vansinnigt vackra miljöer men ett hotell som skulle må bra av lite renovering i mitt tycke. Arbetade gjorde vi såklart hårt, i alla fall dag ett, med våra planer för det kommande året.

Kvällens aktivitet bestod denna gången i att vi skulle laga vår egen trerätters, ett evenemang jag hört att många gjort men som jag själv aldrig deltagit i. Indelade i tre lag skötte vi varsin rätt. Mitt lag gjorde efterrätten. Det räckte med att jag kom in i köket så kände jag mig vilse. Under alla mina år i restaurangbranschen har jag alltid känt på samma sätt. Be mig inte gå in i köket. Låt mig stanna i matsalen och släpp mig inte längre in än till disken för då gör jag ingen nytta. Mitt bidrag till efterrätten blev därmed att knäcka tio ägg. I övrigt gjorde jag det jag är bra på. Jag dokumenterade i form av att jag fotade och gick runt och spred lite glädje, inhandlade dricka och serverade till de som var törstiga och pysslade lite i allmänhet. Och när vi sedan satt till bords ryckte jag in och dukade av och serverade istället, för det kan jag. Win win så att säga...

Tobbe och Micke fixar köttet till huvudrätten...

Susanne tittar fram bland kryddburkarna

Anders och Eva-Lena fixade vansinnigt god potatis.

Och trots att min insats i matlagningen var minimal
lyckades Susanne haffa den på bild...


Tobbe tog utmaningen till nya nivåer och passade även
på att lära sig om baren. Från andra sidan...

Och hur kassasystemet funkar...


Fredrik testar av hur vår choklad-
fondant blivit. Högsta betyg!!!

Igår var vi trötta lite till mans, idag har jag skickat iväg frugan på städdag på förskolan medan jag tar hand om våra små godingar. Ikväll är det hennes tur att gå ut och roa sig på stan. Själv ska jag gladeligen parkera mig i soffan med lite popcorn för att se på premiären av Så mycket bättre. Life is good!

Kommentarer

Mest läst: