Funderingar i kulverten några våningar nerOm olyckan är framme, ett X2000 krockar, kärnkraftverket i Oskarshamn springer läck eller det sker en skottlossning i Norrköping. Vem kallas in att leda länets sjukhus och på vilket sätt, och i vilken ordning?

Om det går ett traumalarm och narkosläkaren som just ska söva ett svårt sjukt barn måste rusa till akuten, kan han då veta om det är ett primärt eller sekundärt traumalarm som just gått och om han kan prioritera att stanna några minuter till hos det sjuka barnet?

Om Telias mobiltjänster drabbas av driftstörning och i stort sett hela verksamheten på en av länets akutkliniker slås ut, hur kan vi hjälpa dem?

Och hur kommer landstingets framtida telefonilösning se ut. Vilka krav ska ställas och hur ska de viktas? Vågar inte ens tänka på hur många miljoner affären som ska slutas utifrån underlaget jag just skriver omfattar.

Är det inte under all kritik att täckningen är så undermålig på US att patienterna inte kan kolla Facebook på sina smartphones när de ligger inlagda. Är den till och med så undermålig att det är värt att lägga de 30 miljoner jag just ansökte om på en inomhustäckning?

Och måste vi jobba nyårsnatten när Landstinget i Östergötland blir Region Östergötland och bland annat alla våra mailadresser ändras som genom ett trolleri. Ska vi trycka på knappen exakt kl 00:00?

Varför får vi inte köpa iPhone 5S egentligen, varför ska landstinget tvunget dras med den där supergamla iPhone 4S?

Och hur snabbt kan vi få in en trådlös kommunikationslösning på plats på Högisoleringsenheten? En Ebolasmittad patient kan vara på plats inom några timmar.

Frågor i min vardag på jobbet. Frågor att lösa. Frågor att ta beslut ikring.
Stora och små. Lika viktiga fast på olika sätt i olika sammanhang.
Jag har ett spännande arbete, oavsett om det gäller katastrofberedskap och mystiska rum i kulvertarna långt under jord på US eller ny teknik för framtida mobila arbetssätt.

Kommentarer

Mest läst: