Det var 2013
- och det tog en stund att sammanfatta


Jag började skriva om mitt 2013 flera veckor innan det var slut men inte förrän nu har jag fixat att skriva färdigt. Att hantera det som hände under året och verkligen smälta det, låta det sjunka in, tog sin tid. Men nu känner jag mig klar. Ett halvår in i 2014  känner jag mig redo att presentera vad som hände och varför - året 2013!

Mikrosekunden mellan 2012 och 2013 var inte bara en mikrosekund mellan två år, det var en mikrosekund mellan två liv. Ett liv för mig själv och ett liv tillsammans med min familj. Och bilden här ovan är förvisso förevigad en stund innan tolvslaget men med precis det som symboliserar det som gjorde det år som nu passerat, 2013, till det det blev. "Kittet" som håller samman familjen. Vår lilla V och mammorna och numera också lilla B

Det har varit ett år som är så händelserikt att jag tror att jag kommer få svårare än vanligt att sammanfatta det, men hur skulle jag kunna låta bli. Sådanahär år tål att skrivas om...

Januari

Vad händer när de sociala medie-
drottningarna får ett bord utan mobil-
täckning på RIVA och sedan byter bord?
Nyårsdagens morgon vaknade jag upp borta men hemma.
Vi hade i samband med mellandagarna tagit beslutet om att försöka igen. Under tiden isär hittade vi nog båda tillbaka till glömda sidor av oss själva. I övrigt började januari med VAB och Rivstart. Och för att klara av det redan från början så var inte heller denna Rivstarten den som gick bra för mig, även om jag när jag tittar igenom kalender, blogg och sociala medier från januari ser att jag var duktig med både mat och träning under just denna månad, mycket tack vare peppande kollegor såklart.Januari fortsatte också i det sociala tecknet och jag hann med massor av fika, en utekväll med galna sociala medie-drottningar och AW med kollegorna.Februari
Oväntat besök i duschen på gymmet...
Februari månad började med ett ganska ovälkommet möte i duschen. Familjen däckade i förkylning och feber men inget stoppade oss ändå från att närvara vid den deltävling av melodifestivalen som var planerad. Denna gången i Göteborg och genrepet på lördagseftermiddagen. V hade just piggnat till och själv blev jag sjuk lagom till avresan till Scandinavium men Alvedon har funkat förr och gjorde det igen!

I övrigt ilsknade jag till på mina f.d. kollegor inom journalistkåren och blev kontaktad av självaste Niclas Wahlgren efter det. Lite otippat måste jag säga...


Under februari skrev jag ett av de tuffaste Rivstartsrelaterade inläggen jag någonsin behövt skriva. Jag tänker fortfarande på Maria då och då.


I slutet av februari begav vi oss mot Skåne och Lerberget och hade en underbar helg tillsammans med min bästa vän F och hennes familj. Blev bortskämd med välkomstdrink och barnpassning på söndagen när vi var på "hemligt uppdrag".


Mars
Årets tredje månad inleddes med att jag berättade här på bloggen att vi, jag och frugan, hade valt att försöka igen. Efter det blev det en välbehövlig renovering av svallet innan avfärd mot tredagarsutbildning i Change management i Sigtuna. Fantastisk klippning och fantastisk utbildning i fantastiska omgivningar är summeringen och en himla massa mat!
Och så hittade jag äntligen karaktären. Om ni någon gång undrar var den är så är den i Sigtuna i form av ett konferensrum...


Mars var också månden då jag blev provocerad av en temperatur. När termometern visade minus 14 en morgon blev jag heligt förbannad helt enkelt.
Efter utbildningen däckade jag igen ganska snart och missade en annan konferens jag skulle deltagit i. Surt sa räven.

Söndagen den 24 mars kom det sig sedan så att vi med bara en timmes varsel packade våra väskor, bokade ett hotellrum och satte oss i bilen och styrde kosan mot Malmö. Det som skulle bli en lugn söndag blev en viktig viktig resa söderut. Måndagen den 25 mars besökte vi för tredje gången i vårt liv Storkkliniken i Köpenhamn. Första gången vi besökte dem blev V till. Andra gången blev det inget och den tredje gången bestämde sig lilla B för att bli vår. Våffeldagen till ära och allt!

Mars avslutades med påsk och påskharen lämnade en doktorsväska under täcket till lilla V:s stora förtjustning...

April
De 14 minusgraderna i mars till trots började april månad med den första stunden i solen på balkongen och lyckan var gjord. Inläggen på bloggen blev färre och färre som de tenderar bli när man har något man inte vill försäga sig om men jag summerade den senaste tiden i bilder.
Den sjätte april var det tjejfest och mitt under kvällen fick jag meddelande från min kära fru med följande bild.Det blev en kväll jag sent ska glömma av. Jag fortsatte utekvällen tillsammans med Anna, Therese och gänget men ni kan ju gissa att jag hade annat i tankarna.

I mitten av april besökte vi svärmor i Göteborg, vi berättade den glada nyheten samtidigt som svärmor berättade att hon bestämt sig för att flytta till Linköping. Det blev dubbelt skålande och skrålande.
I slutet av april styrde jag kosan hem till mitt älskade Karlskrona - denna gången med jobbet. Konferens i dagarna tre och jag passade såklart på att förena nytta med nöje och träffade vänner också.

Maj
2013 års sista vårmånad påbörjas lyckligt med världens bästa måndag och tisdag, men även världens bästa onsdag och torsdag. Och varför inte köra på direkt med världens bästa fredag. Man kan ana en viss lycka över de första inläggen här på bloggen under maj månad. Vi påbörjar enligt noteringarna på Instagram även årets grillsäsong och jag avnjuter ett glas rosé på balkongen medan frugan blir klar med grillningen.

Direkt därefter begav jag mig till Växjö för kusinträff i dagarna fyra över Kristi himmelsfärdshelgen.
Storasyster uppförde sig exemplariskt även denna gång och mötte upp på stationen med en cider.

Bara en vecka senare satte vi oss på tåget, frugan och jag, och drog ner till vårt älskade Malmö. Denna gången för att bevista Eurovision song contest-finalen i Malmö arena. Går evenemanget av stapeln här i Sverige så ska man banne mig vara på plats och det var vi!!!

Vi hann inte mer än till hotellet förrän vi träffade min kära gamla chef Bella och tillika Greklands delegationsvärd. Därmed en dam med direkt insyn i produktionen och tillträde till det allra heligaste.
Här har vi utan tvekan den mest driftiga kvinna jag känner!

J och Bella

Det blev ett händelserikt dygn med date med Helen, shopping på stan, middag på vårt favorithak Mosaik och såklart ett härligt event i arenan och en värdig segrare i Danmark. Jag sammanfattade det såhär på bloggen.

Under maj månad hann jag också med städdag på förskolan, att glömma mors dag, knattebio med Vic, fika med Benita och så avslutades maj alldeles underbart med en spontanmiddag med fru och dotter och efterföljande spontan-AW med min fina Anna.


Någonstans här känns det som att den bästa sommaren i mannaminne tar sin början!

Juni
Sommaren kan ju inte börja bättre än med sovmorgon efter ovan nämnda spontan-AW. Jodå, sovmorgon och kaffe på sängen och när jag väl kom upp höll J och V på att städa balkongen. Sista kaffet avnjöts därmed där ute i solen.

Lite senare samma dag hejjade vi fram svenska damlandslaget i fotboll när de spelade mot Norge på Linköpings nya fotbollsarena.Den femte juni besökte vi doktor Selbing för att titta lite närmare på det lilla livet i J´s mage. Då var det ännu ganska okänt för allmänheten och efter besöket var vi inställda på att välkomna ytterligare en liten tjej i familjen. Något som visade sig vara helt fel.

Den åttonde inföll årets krock. Frugans 35-årsdag och prinsessbröllop på en och samma dag. Jag prioriterade och det innebär fullt fokus på födelsedagsbarnet under övriga timmar men fullt fokus på TV:n när det var dags för bruden att skrida in i kyrkan.

I studenttider träffade jag på ett par "ytterst trevliga" studenter vid busshållplatsen icke att förglömma!


I juni invigde jag även Storans uteservering med Lina, kvällens citat blev: - Det är nästan som att vi har tjänat på att vara här, efter att vi nöjda beställt in tredje glaset rosé till AW-pris just innan sju.
O
ch rätt som det var hade det blivit dags för traditionsenligt Midsommarfirande i Kisa hos J´s pappa med familj, för femte året i rad konstaterade jag innan avresa. Även denna midsommar som en midsommar ska vara, god mat, gott att dricka, massor av människor, lekar och nattamat fram på kvällningen!

Näst sista dagen på näst sista jobbveckan innan semestern drog jag ner till Göteborg tillsammans med två kollegor för besök hos en av våra leverantörer. Efter mötet slog jag mig ner på Starbucks och inväntade min lilla familj som kom med tåget. Fredag till söndag höll vi till i Göteborg och på Orust och hade en jättemysig vistelse tillsammans med J´s mamma, moster och Vics sysslingar. Men det har jag ju redan berättat om.

Juli
Det hade bara precis hunnit bli juli när jag berättade om vår nya familjemedlem här på bloggen.
Jag hann med en klippning och sedan bar det iväg för semester på riktigt. Fyra lediga veckor låg framför mig...
Vi drog tillbaka till Orust för några dagars umgänge med svärmor och bekanta på besök och fick också besök av systersonen med familj innan vi drog vidare söderut till J´s syster med familj i Lindome och därifrån vidare ännu lite längre söderut mot Skåne och Skälderviken och min fina vän Helen. Nästan en vecka senare, med tvättstugan full av tvätt, med ett glas vin på balkongen och med 100 mil i ryggen sammanfattade jag starten på semestern såhär.

Tant Anna är alltid full av bus!
Några dagar spenderades sedan hemma i Linkan och jag hann med att ha min vän på andra sidan kaffekoppen, vi hann med ett besök i Söderköping på både bad och Smultronstället och härliga dagar vid Strandbaden i Borgenberg!
Och den 14 juli, på självaste kronprinsessans födelsedag, åkte vi sedan på känsla ut till Ullstämma för att kika på en Skånelänga som kanske skulle kunna va nåt. Och det var det ju. Innan vi lämnade hade vi bokat ett hus. Det hus jag nu sitter och sammanfattar året i...


Flöjtgatan 38 per den 14 juli 2013, då var det ännu inte vårt!

Dagen efter att vi impulsbokat ett hus åkte vi inte alls lika impulsartat till Öland på stug/tältsemester med Fia med familj. Fantastiska, härliga och innehållsrika dagar. Besök på Ölands djurpark där vi slöt upp med J´s syster o bror bland andra och även hann med födelsedagsfirande för min kära bror och kusinbarnsröj för Vic.

På väg hem från Öland meddelade Anna att det var Storan-häng som gällde för kvällen och jag var såklart inte sen att hänga på.

Lördagen den 20 juli gifte sig J´s kusin A i strålande sol vid en sjö utanför Åtvidaberg. Och den 24:e presenterade jag Lillebror här i bloggen. Samma dag skrev vi på pappren för huset.

Mot slutet av juli reflekterade jag lite över det som numera kallas "att göra en Cornelia" och i övrigt spenderades många timmar i solen vid vattnet tillsammans med nära och kära. Underbara dagar!!!

Juli avslutades sedan med ytterligare ett besök på Storan med Lina och ett besök på Flygvapenmuséet med V och hennes syssling Hanna.

Semestern började obönhörligen gå mot sitt slut men ett uppdrag återstod!

Augusti
Augusti månad inleddes med förskolekompishäng i Trädgårdsföreningen, ännu mera sol och bad i Borensberg och fotboll i Linghem innan vi, jag, Macce och Kjell, måndagen den 5 augusti på min sista semesterdag, klev upp i ottan och åkte ner till Göteborg för att hämta hem svärmor till Linköping igen efter hur många år som helst på vift. Det blev en härlig dag med massor av gratismotion och slutet på den bästa semestern i mannaminne.

Sommaren dröjde sig dock kvar ännu några veckor. Och det var ju tur, för lördagen därpå gifte sig Lotta, min frissa. Mitt uppdrag för dagen var att hämta min före detta frissa och en kollega till henne på resecentrum för vidare skjuts till Bjärka-Säby. Jag borde ju känt Mis vid detta laget - ändå blev jag förvånad när vi hade lite mindre tid på oss än vad jag tänkt mig...

Augusti var också månaden när jag aspirerade på årets mama-titeln - NOT, det var månaden när jag reflekterade över om jag kände mig nöjd och icke att förglömma - det var månaden när jag sprängde ett bankfack för första och antagligen sista gången i mitt liv.

Augusti var också månaden då jag jobbmässigt fick veta att hösten skulle bli intensiv. Hur intensiv den skulle bli hade jag nog dock aldrig kunnat ana. Det var i augusti jag också ådrog min första idrottsrelaterade skada som jag vid närmare eftertanke faktiskt inte är frisk ifrån ännu. Viktigaste dagen i augusti är dock från 2010 och framåt den 20:e. V´s födelsedag. Treårsdagen firades med släktkalas och lilla goa ungen har visst redan lärt sig att det är lite pinsamt att bli sjungen för om man får tro bilden.

September
Nio inlägg gjorde jag på bloggen i september och i kalendern (ja den analoga) gapar platsen där jag brukar notera hur min dag sett ut tom.
September 2013 går till historien som en av de mer hektiska septembermånaderna någonsin. Framför allt handlade det om jobbet.

I halvtid summerade jag månadens förehavande dittills i bilder. Alltifrån middagar med styrelsen till magiska datumgränser i nedräkningen till lillebror, till arbetsresor i Stockholm med kändisspan och konferenser. Konferens mitt ute i ingenstans i Östergötland. Där nya konstellationer gör grupparbeten tillsammans och nya vänskapsband knyts.

I september hann vi även med att ta en ny närmare titt på lillebror, vi hann ha invigningsfest för nya loggon på förskolan, det var inbokat lunch med fina Lina och så avslutades september på allra bästa sätt med en helg i Göteborg tillsammans med min älskade systerson.

Robin och jag på Avenyn en
solig dag i september

Oktober
Första helgen i oktober kom min bästa vän F upp till Linköping - anledningen till besöket just denna gång var en annan än det brukar vara. F höll på att utredas för möjligheten att donera en njure till sin bror. Eftersom en person i min vänskapskrets donerat en njure passade jag på att fråga honom om han möjligen kunde dela med sig av sina erfarenheter och jag blev inte förvånad när svaret var ja. Så kom det sig att jag, F och G slöt upp en lördagkväll på Riva för att prata om titthål, uppvak, sjukskrivningstider och ärr. Först efteråt förstod jag hur mycket detta betydde för F och jag är så glad att jag med hjälp av min vän kunde ge henne möjligheten att förbereda sig för operationen på ett sätt inte många får chansen till. Tack G!

I mitten av oktober åkte jag på konferens till Nyköping och träffade kollegor från andra landsting som arbetar med samma sak som jag. Kurslokalerna förevigades som vanligt lite snett på Instagram, ni kanske förstår att de väckte reaktioner...

Direkt från Nyköping åkte jag sen vidare mot Uppsala och mötte upp familjen på tåget i Stockholm. Det blev ett kärt återseende med min lilla Blondie - som jag saknat! I Uppsala hann vi med att vara sociala med gamla bekanta i dagarna tre innan hemfärd.

Under oktober hanns också med en sista fotbollsmatch för säsongen i Linghem, två arbetspass på förskolan och turné runt Östergötland med besök på våra sjukhus för information om telefoni. Vi packade, packade och packade och besökte Flöjtgatan för att se hur bygget framskred. Förutom det var det AW med kollegorna på agendan och till det ungefär dubbelt så mycket arbete som anstår en heltidstjänst.
Hur jag orkade, hann och överlevde?
Jo jag tog vara på de där små ögoblicken. Ett speciellt ögonblick har etsat sig fast ordentligt.

Det var tidig morgon, tjejerna hade åkt till jobb och förskola och jag passade på att ta en senare buss och njuta av lugnet med kaffekoppen en liten stund extra. Ute var det bitande kallt och minusgrader trots bara oktober och höstmånad. Såhär uttryckte jag mig då...

"Och en vacker morgon drog hösten igång på allvar.
Minusgrader och strålande sol.
En kopp varmt på balkongen blev det när jag välkomnade
den bästa hösten på länge."Den där morgonen tog mig igenom inte bara hösten utan även vintern och våren.
Jag kände i det ögonblicket att det var något som vände.
Sedan dess har jag sakta men säkert styrt om kursen,
nu är jag i slutet av min u-sväng, på väg åt rätt håll!

November
Årets bästa månad gjorde entré en fredag efter en trevlig AW med bästaste Anna på BK. Vi rivstartade med middag på Kniv & Gaffel och ännu lite mer packning. På förskolan var vi mitt uppe i en inte helt smidig rekrytering av ny förskolechef, en rekryteringsprocess jag i allra högsta grad var delaktig i. På jobbet förberedde vi oss för flytt och stort telefoniavbrott den 23 november. Hemma var frugan i allra högsta grad HÖGGRAVID och den 15 november fick vi tillträde till huset.
24 november stundade flytt. Hur jag överlevde? Se bilden ovan!
Det är lätt att bli tankfull mitt i en period med så mycket som händer omkring sig.

Mitt i november hanns också med födelsedag precis som sig bör. Våffeljärnet var nerpackat och tanken var att det istället skulle avnjutas våfflor på frukostbuffén på Scandic city. Men på lördagarna serveras inga våfflor. Men vad gör väl det när det bjuds hotellfrukost och födelsedagspresenter?

Ett halsband jag önskat mig länge och biljetter till vinmässan inkl. vinprovning var nog favvopresenterna.

Den 21 november var det så dags för min älskade vän F att ge sin bror livet tillbaka genom att ge en liten del av sig själv. Men det var också en dag när ett annat liv slutade. Kontrasterna blir så påtagliga.

Lördagen den 23 november stundade det stora telefoniavbrottet och jag arbetade en av de längre dagarna genom tiderna. 18,5 (!) timmar. Infann mig runt 4:30 och slutade ganska precis 23. Dagen efter flyttade vi! Och jodå - frugan var fortfarande höggravid och bar det som gick - typ en förlängningssladd...


Livet på Flöjtgatan kunde ta sin början...

Dagen efter infann jag mig på jobbet klockan 7 för att säkerställa att telefonin inte brakade samman efter helgens arbete och för att ta itu med de ganska stora restpunkter och problem som återstod. På tisdagen deltog jag vid IT-dagen och berättade för 230 chefer inom landstinget vad framtid och mobilitet innebär för telefoni och på kvällen var frugan och jag på hockey. Onsdag kväll innebar julbord på Stånghs. Om september var hektiskt så var november HEKTISK!

December
Prio ett i uppackningen var såklart lådorna med adventspynt och lagom till första vintermånaden kom det också snö och Flöjtgatan visade sig från sin allra vackraste sida.Medan vi försökte komma i någorlunda ordning och åkte skytteltrafik till IKEA för att komplettera med ditten och datten väntade vi på lillebror som var beräknad den 16:e men verkade ligga bra där inne. Det pysslades på Flöjtgatan och jag fick uppleva mitt första pepparkakshus med både non-stop och skumsvampar på taket.

Söndagen den 15 december var jag och lilla Blondie och storhandlade på morgonen och sen stack vi på bio för att J skulle få lite extra vila. Vi var tillbaka runt fyratiden, lagom till maten. Ganska exakt kl fem när maten var uppäten meddelar min kära fru mig att det känts lite annorlunda under eftermiddagen. Hon ville inte ge några falska förhoppningar men hon trodde inte att lillebror skulle vänta ytterligare två veckor med sin ankomst. Jag tackar i det läget gud för kvinnlig intuition och handlingskraft - jag  talar om min egen.

En halvtimme senare låg J däckad i soffan med värkar som bara tilltog. Mormor kallades från julbordet medan undertecknad plockade fram den förberedda packningen och tog en dusch. V nattades och 20:00 gick vi in genom dörrarna till Universitetssjukhuset här i Linköping. Eller gick och gick - jag gick, J linkade mer...

22:41 gav vår lille son oss sitt första smakprov på en liten ljuv stämma. Lillebror var här!

Kärlek i sin renste form.
Inte ens ett dygn gammal!

Sen dröjde det inte mer än en dryg vecka innan vi var nära skilsmässa ;-)

V och tomten
Julen firades ordentligt med förmiddag hos mormor, eftermiddag här på Flöjtgatan med tomte och allt och juldagen hos morfar och G med moster och morbröder i Kisa.

Bara tre dagar senare vankades det sextioårskalas för morfar och lille B tog sin andra tur till Kisa i livet. Denne gången för att träffa ännu en moster och lite kusiner.

2013 avslutades med kärt besök av familjen Jonsson/Bengtsson - min allra käraste F - som efter operationen visst hade lite svårt att stolpa på i samma tempo som normalt men som i övrigt såg ut som piggheten själv.

Alma, Fia och vår lilla V

Och med en selfie (eller welfie) från nyårssoffan 2013 avslutar jag denna sammanfattning av 2013.
Som tog ett tag att knåpa ihop.
Som har varit svårare att ställa samman än någon annan krönika.
Men som precis som de övriga kommer att bli ett kärt inlägg att blicka tillbaka på.

Om 2014 vet jag ganska mycket redan.
Kanske hälften - eller vem vet...
Det återstå att se när 2014 blir 2015.

Kommentarer

Mest läst: