Framtid - nutid - dåtid


Söndag - farsdag - packningsdag. Mitt i nutiden men mellan dåtid och framtid. En söndag med lite mer känslor i kroppen än alla andra dagar, varför vet jag inte. Allt blir bara lite mer tydligt en dag som denna.

En dag när Facebook och Instagram flödar över av bilder på pappor som gratuleras på farsdag. Jag skulle vilja göra samma sak. Men min pappa ligger nerpackad i lådorna längst in på vinden. I lådorna med fotoalbum med framkallade bilder. Min pappa blev aldrig förevigad digitalt av mig. Än så länge lever hans minne bara analogt. Kanske har jag sett till att han finns digitalt till nästa års fars dag, eller inte. Han passade nog bättre i en analoga världen min lilla pappa.

En dag som inte kommer att firas i vårt hem, någonsin. Eller i alla fall inte förrän om många år när lille Mini som ännu ligger i magen kanske en dag blir pappa. Dåtid möter nutid.

En dag när jag packar lådorna i vårt hem för att flytta till ett nytt, en dag när musiken på Spotify påminner mig om dåtiden. Spellistor med låtar som representerar så många olika perioder i mitt liv. Perioden på de 25 kvadraten i en garagelänga på en återvändsgränd i Karlshamn när jag just flyttat hemifrån, om tiden när man var vaken dygnet runt i princip och MTV stog på nätterna i genom och om tiden i Helsingborg sommaren 1994. Om resor tur och retur Karlskrona-Trollhättan och uppstart av nya casinon runt om i Sverige. En tid när jag var fri som fågeln, utan något som band mig någonstans eller till någonting. Om tiden för ett år sedan, ensam med thaimat i påse och ett glas rött medan det som egentligen var mitt liv levde vidare på gården bredvid.

Söker man efter bilder på google som representerar framtid, nutid och dåtid är det vanligast förekommande motivet en jordglob. Passande på sätt och vis. Ha en fin dag och en fin fars dag alla pappor där ute.

Kommentarer

Populära inlägg