Orust - Lindome - Skälderviken - Linköping


Vilka underbara dagar vi har haft. Ljuvligt väder, härliga möten, i och för sig många mil i bilen men det var det värt. Nu har vi landat hemma. Hela badrummet är fullt av tvätt men det känns ändå härligt att ha landat här och få sova några natten i den egna sängen. Efter upppackning, mat och nattning har jag nu slagit mig ner på balkongen med ett glas vitt för att summera del ett av semestern 2013!Nästan 100 mil har det blivit på sex dagar 947,35 km närmare bestämt om man ska tro Eniro, inte konstigt att man känner sig lite mör!

Efter ett par dagar på Orust begav vi oss i söndags söderut till Lindome. Ett kort stopp hos svärmor med lite fix och lite shopping på Frölunda torg hanns med också. Och även en lunch inklusive mjukglassbuffé på Jensens i Frölunda. Är man på Jensens så måste man bara käka mjukglass. Man gör den själv från maskinen och det finns hur mycket smaker på tillbehören som helst. Jag vet att det inte passar sig i en viktblogg men här kommer min kreation. Toppad med Oreo-kross och minimarschmallows (eller hur det nu stavas ;-)I Lindome bestod tiden sedan till stor del av bus med kusinerna för Victorias del. Lek i den kombinerade lekstugan, rutschkanan, sandlådan samt plask i både piratskeppspoolen och i sjön i närheten. Kvalitetstid för de små liven helt enkelt och som om det inte vore nog så vankades det födelsedagskalas för den blivande femåringen på måndagen. Samuel fyller fem den 20 juli och då kan vi inte komma eftersom J´s kusin gifter sig så Carolin kallade raskt samman till kalas för kompisarna när vi var där.Vic tittar andaktigt på när moster gör monsterbilglasstårta!

Det gäller att äta snabbt innan den smälter...

Det gäller att servera den snabbt också!

Den absolut populäraste leken för dagen var utan tvekan vattenkriget när man fick skjuta ohämmat med vattenpistolerna på Carolin och Fredrik!!!Å så vattenballongkastningen såklart!

Efter fullt ös i nästan ett dygn drog vi vidare söderut igen mot Skälderviken och Helen och Peter. Men på den vägen krävs det alltid ett stopp i Halmstad i Snöstorps kyrka och en visit på graven hos älskade och saknade Sandra. Denna gången hade jag med mig min lilla V. Hjärtat värker min vän!
Nästa år har det gått tio år, det är ofattbart.
Sedan väntade nästan ett dygn hos Helen och Peter och lille G i Skälderviken. Härligt återseende och saknad vän. Härligt att få träffa lille G lite mer också.
Det blev lek, god mat och prat långt in på småtimmarna, på altanen såklart i solnedgången!

Peter har en skruvmejsel och löser batteriproblemet på den
nya såpbubblemojängen till lilla V:s stora förtjusning!

Och sen blev det demonstration för stora och små!

Innan kvällen avslutades på ovan nämnda altan.
Med vin (för de icke-gravida, dvs. jag och Peter), gotte och
fruktsallad!

Nu är vi hemma några dagar innan vi drar till Öland på måndag för lite campingliv tillsammans med Fia, Oskar och deras småttingar. Och under Ölandsvistelsen hoppas jag få tid att träffa kära bror som passar på att fyller år under vistelsen samt mina brorsdöttrar med familjer. Och inte nog med det, Carolin, Gissan och pojkarna passar på att besöka Öland samtidigt som vi så kanske sluter vi upp på Ölands djurpark tillsammans.

Men det är många dagar till dess och nu ska vi hinna med att tvätta, njuta, handla skor, planera diverse angelägenheter och så en hel massa andra trevligheter. Som kaffe och invigning av fan-zone med Anna, lunch med Totte och vidare planer med Benita. Livet är riktigt härligt just nu!

Kommentarer

Mest läst: