Bye bye Orust!

Polka och lime breexe-glass.
Med smak av caiprinha¨...
Imorgon är dagarna på Orus slut. Vi har haft det ljuvligt. Igår trotsade vi vädrets makter och den lilla kulingen och begav oss till Mollösund på eftermiddagen. Det blev glass och bad och lite vandring bland små underbara hus i den lilla idyllen.

Mollösund

Mollösund
Mollösund
Väl hemma i stugan bjöds det på en riktig västkustmiddag.

Räkor och bubbel till förrätt.
Kummel, vitkålssallad, dillkokt potatis och sås med capris
till huvudrätt.
Dra mig baklänges va gott!

  Och så dessa fantastiska vyer över klipporna och vattnet, jag kan inte se mig mätt på dem. Och ni kommer inte ifrån att se ännu en underbar solnedgång från altanten.Och när vi ändå är igång så kan ni ju få se hur det ser ut på morgonkvisten också...Stor koncentration för att få snigeln på klädnypan...
Imorse tog sig tre av sex flickor i huset ett morgondopp innan frukost och efter frukost blev det sedan krabbfiske vid bryggan på andra sidan gatan.

Hallå krabborna!
Kanske inte så konstigt att de
förskte hålla sig på avstånd
med all denna publik.

Lilla V kom in i det efter ett tag...

Till lunch var det sedan dags för ett mycket mycket mycket efterlängtat och kärt återseende av min älskade systerson med familj. På bilden här under kan det hända att det ser ut som att han inte är helt glad och se mig. Men tro mig skenet bedrar. Och eftersom vår familj är som den är med generationer som inte matchar så är det kusinerna ni ser på bilden nedan.

Lunch intogs på Emmas
nere i hamnen.
Väl värt ett besök!!!

Efter en ruskigt god lunch som alla var grymt nöjda med drog vi oss tillbaka mot stugan och ni kanske kan gissa vad som roade stora och små. Studsmattan såklart!Fika på altanen med paj och gott och efter en liten stund hittade det två småttingarna varandra och busade på...
V och Elmer!

Besöket avslutades med ett dopp. Dessvärre bland alldeles för mycket brännmaneter så de som valde att hoppa i hade mest fullt upp med att parera dess onödiga varelser... (jag vet de är säkert inte onödiga i näringskedjan, jada jada!!!)


Och så innan vi säger hej då till Orust på riktigt tar vi väl
en kik på kvällens utsikt.

Imorgon styr vi kosan söderut och första stoppet blir Lindome och J´s syster med familj. Ytterligare kusinträff för V, denna gång med lite mindre kusiner. Behöver jag säga att semstern har börjat bra och att jag njuter i fulla drag?

Kommentarer

Mest läst: