Det var 2012 - och det var annorlunda...

"Ett händelserikt år är till ända och jag ser fram emot ett lika händelserikt år 2012.
Förhoppningsvis med lite färre sjukdomar och sjukhusbesök!
Resor med familjen utom och inom Sverige. Kärlek och ett roligt vardagsliv!"

Så avslutades 2011 års lilla tillbakablick här i bloggen. Och när jag nu sitter här ett år senare kan jag konstatera att det blivit både fler och färre sjukhusbesök fast i olika ärenden. Sjukhusen i Östergötland har jag aldrig tidigare besökt så mycket, tack och lov inte på grund av sjukdom utan för att jag faktistkt arbetar inom landstinget sedan i mars. Resor med familjen blev det, både utom och inom Sverige. Kärlek blev det - men kanske lite mindre och på annat sätt än vad både jag och J tänkt oss. Ett roligt vardagsliv då? Kanske är det det som jag lyckats allra bäst med i år. Att glädjas i vardagen, hitta på roliga saker, umgås med vänner och leva. Vi får väl se när jag om en stund har sammanfattat de senaste 12 månaderna.

Januari
Trots otrolig försiktighet med maten efter pyspunkan strax innan jul 2011 så vaknade jag den första morgonen 2012 med extrema magsmärtor och några timmar senare var jag tillbaka på KAVA. En eller annan räka för mycket hade det troligen blivit och jag spenderade ytterligare en natt på US. Peppar peppar ta i trä, jag har inte behövt åka tillbaka efter det. Magproblemen innebar att jag var extremt duktig med kosten de första åtta veckorna 2012 och vågen visade runt 10 kilo mindre när februari var till ända. Den vikten höll sig till efter sommaren. Därefter har annat fokus tagit upp lite för mycket av min tid... Resultatet av det behöver vi inte prata mer om.
Som en följd av ett förändrat kostmönster och funderingar kring hur det blev som det blev när det gäller magproblemen skrev jag ner "bekännelsen". Historien om mitt sockerberoende. Historien som har fortsatt under 2012 men som äntligen ska få ett slut under 2013.
Jag passade på att uppmärksamma "kräket". Både en och två gånger. Och så blev jag brunett igen!
En prao-elev på jobbet

Efter en liten sjukskrivning i början av januari var jag tillbaka på jobbet på 24Corren. Med hjälp av J´s moster P fixade vi januari galant trots sena kvällar för mig och en hel del resor i jobbet för J. Lilla V stortrivdes i gammelmosters sällskap. Men ibland när tiden inte räckte till och pusselbitarna inte gick ihop så fick jag ändå förstärkning på jobbet!
I mitt liv som reporter hade jag vid ett besök på räddningstjänsten mitt livs chans att göra min alldeles egna rumpchock á la "Bridget Jones" - men avstod. I övrigt konstaterade jag att det inte bara var hårfärgen som förändrats under januari. 7,3 kilo mindre Cornelia och 186,3 kilo mindre Rivstartsgäng var resultatet när januari var till ända.


Februari
Februari månad började som januari slutade - med magsjuka i familjen. Det ledde till att jag fick ställa in en planerad Malmö-resa till fina H och missade att få se henne med lilla G i magen. Medan jag var hemma från jobbet med VAB och egen sjukdom var hon igång igen "kräket". 
Några dagar in i februari fick jag besked om att jag fått nytt jobb och en tid senare berättade jag om det här i bloggen. Journalistiken fick läggas till handlingarna och kontorsråttan kröp fram igen. Och så var olyckan framme igen. Min sista arbetshelg på 24Corren smällde jag ner ett tungt kamerastativ på tummen och spräckte hela "trampdynan" och så fick jourcentralen celebert besök (av mig alltså) igen! En stelkrampsspruta och en stor vit "moffla" över tummen blev resultatet!

Inpackade i bilen på väg norrut
Den 18 februari satte vi oss i bilen och körde norrut mot Vemdalen och Klövsjö. Men innan slutmålet stannade vi till i både Gävle och Bollnäs för lite kusin-träffar samt ett besök på Järvsös stolthet Caffären.

Veckan i Vemdalen bjöd på ett par stora händelser och ja visst pratar jag om mitt första och hittills enda möte med skidorna. Det var ju trots allt av en väldigt speciell anledning jag tvingades sätta på mig de fängelseskor som tydligen kallas pjäxor (okej, kanske överdriver, liiite). Men framför allt tänker jag ändå på prinsessfödseln den 23 februari.


Säga vad man vill om att åka skidor
men stuglivet kan jag vänja mig vid
När namnen på nya sessan offentliggjordes satt jag till mitt stora förtret högt upp på fjället i Samevistet, en våffelstuga, utan täckning och fick vackert vänta innan jag, som så många andra, chockades över valet. Chocken har lagt sig nu.

Och jag har även summerat min insats i skidbacken. Om det räknas som skidåkning eller inte är vi ännu inte överens om jag och J. Själv tiger jag numera som muren för att inte behöva gå upp till bevis igen...Mars
Den första mars bokade vi en resa till Turkiet i september. En bra start på den första vårmånaden.

Lampan släcks i studion sista gången...
 Den andra mars jobbade jag min sista dag på 24Corren och tackade för mig i rutan.
Men journalistiken kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat och ha mitt intresse som exempelvis när någon sätter en RIKTIGT bra rubrik!Ett par våningar upp
- på sjukhusets tak.
Efter 24Corren och innan landstinget följde en veckas pluggfokus. Ja, försök i alla fall... det blev inte helt oväntat misslyckat. Det är inte lätt att fokusera på plugg när man väntar på att få börja på nytt jobb och när det dessutom är allt för lätt att förvilla sig in i mellolandet. Mars månad fokuserades annars mycket på just det nya jobbet och det blev ganska tyst i bloggen. Runt omkring mig fortsatte livet. Jag var på föreläsning med Kajsa Bergkvist - hon pratade om konsten att bli en vinnare. Den 17:e fick min bästa H och hennes P en son. J fortsatte sin ledarutbilding. M och C gick i väntans tider inför lilla L och J och V åkte till mormor i Göteborg. Själv följde jag efter en dag senare och jag och J fick en kväll i Götet alldeles för oss själva med övernattning på nyöppnade Clarion Post.

Mars månad avslutades med tjänsteresa till Nynäshamn i dagarna två och därefter lyxfrukost med familjen på Scandic - bara för att!
Som nyanställd på landstinget hade jag i mars månad också det (tvivelaktiga) nöjet att få besöka universitetsjukhusets tak och se Linköping lite grann från ovan - medan tårarna trillade ner för kunderna på den höjdrädda!


April
April månad började med att jag rensade ut - the end of an era och början på en ny.
Påsken spenderades med J´s familj i Kisa och ett par veckor senare lämnade vi lilla V i Kisa för lite egentid på stan.

Efter städ- och fixdag på förskolan blev det middag på Riva med frugan och till och med en sväng, om än kort, på Harrys.

Lite egentid för två småbarnsmammor...

J fortsatte sina jobbresor och besökte Göteborg, Stockholm och Norrköping. Själv åkte jag på konferens i Sundsvall och vi kämpade på med schemapusslet samtidigt som förkylningar och feber avlöste varandra hos alla familjemedlemmar. Sista helgen i april drog vi till Lerberget och hälsade på Fia och O och därefter vidare till Malmö och bodde på hotell och träffade Maja och C och så passade både jag och V på att klippa oss hos fina Misan. Bilderna ser ni här.


Maj

Fika med J´s familj i Kisa
Maj månad inleddes med familjehelg som inkluderade bland annat kosläpp och besök hos sysslingarna för V. Första söndagen spenderade jag en stund i solen på balkongen - den där söndagen känns såhär i efterhand som en ny början.


I övrigt hann jag med mysig lunch med Anna på Hälsofreak, en hel del träning, Kisa marken och ännu mer soltid på balkongen under maj månad. Den 15:e firade vi åtta år tillsammans - något som kom som en liten överraskning för J, men jag tror att hon var nöjd med choklad, jordgubbar och champagne - om än lite skamsen för att hon glömt!


Åtta år firades med frugan!
I maj fick vi lite mer rosa i vardagen. Men maj var också månaden då det började gå upp för mig att det var nåt som tyngde mig lite för mycket.

Vår nyaste prinsessa Estelle döptes och jag och V bevittnade det via "VABTV"-soffan.
Resorna fortsatte för både mig och J. Och medan J gjorde sista ledarskapsdagarna i Norrköping var jag på lilla V:s vårfest på dagis. Mormor M kom på besök, Loreen vann Eurovision, jag och J fick en heldag på stan inkl. middag, bio och vin på Storans uteservering och efter det avslutade jag maj månad med en händelserik tjänsteresa till Oslo och sist men inte minst Blodomloppet.

Juni
I juni tog jag officiellt en bloggpaus då lusten att skriva inte fanns där. Men medan mina före detta klasskamrater firade sin examen den första juni hämtade jag lilla V på dagis och hade myskväll medan J var på företagsfest natten lång. Ibland blir det inte som man tänkt sig men ändå ganska mycket bättre och veckan efter tog jag igen den förlorade festen dubbelt upp. Först sommarfest på jobbet och dagen till ära skickade jag iväg fru och dotter över natten så jag fick rejäl sovmorgon.

Med Lina på Storan
Någon dag senare klev Lina in i mitt liv igen med bestämda steg. Efter någon enstaka fika hade vi äntligen fått till en AW efter många försök och den där kvällen på Storan var bara början på en vänskap som har utvecklats och som jag är mycket glad för.
Tack och lov att Linas syster tog studenten och att J fyllde år dagen efter för annars hade nog Harrys schlagergolv fått ett besök den där kvällen och nu blev det ganska lagom som det blev.

Midsommar i Kisa
En studenskiva och en tvåårig bröllopsdag senare var det dags att fira midsommar och bevittna bröllop i Kisa.

Juni avslutades med en resa till Karlshamn med J´s pappa, hans fru och J´s lillebror Patrik. Förutom semester såg vi Norrköping vinna över Mjällby.


Juli
Just som det blev juli i almanackan tog vi beslutet att dela på oss J och jag. Och självklart var inte beslutet så enkelt utan en följd av många och långa diskussioner och en hel massa tårar och sorg. Kanske var det därför som inte blogglusten fanns i juli heller.

Mellan VAB med V och egen sjukdom letade jag ny lägenhet och skrev på kontrakt. Semesterplanerna som var uppgjorda ändrades snabbt och medan jag åkte till Karlskrona och träffade vänner åkte J med V till Öland och spenderade tid med V:s kusiner och moster.


Jag och Bird på AW på Scandic

Mitt älskade Karlskrona

J och V åkte sedan på den planerade gemensamma semestern till Göteborg och Kungshamn. Jag stannde hemma men anslöt under ett par dagar mot slutet och vi hann bland annat med ett besök på Casinot.

Juli bjöd också på ett par riktigt fina dagar, under en för övrigt ganska ostabil sommar. Vi passade på att åka till Varamon och det var premiär för mig. Där träffade jag min lilla Stina och fick den glada nyheten att det ska komma en liten mini-Stina.


Vi besökte även goda vänner i Borensberg. Och visst märks det att lilla V trivs på landet.

Augusti
I början av augusti återfår jag lite av glädjen och viljan i att skriva. Det var också dags för efterlängtad AW med Lina. En kväll vi sent ska glömma!
Annars började jobbet tuffa på som vanligt. Jag upptäckte Instagram. Jag reflekterade över det viktiga i livet och historien bakom ett namn eller två och så planerade vi V:s andra födelsedag och så sammanfattade jag matfestival, stadsfest och vardag i bilder.

Sista dagen i augusti ställde vi till med bloggträff här i Linkan. Eller vi och vi. Jag initierade det hela och såg sedan till att stackars Anna fick planera hela grejen. Det är också hennes historia och bilder från händelsen ni ser på länken ovan. Tack min fina Anna!


Två Annor på en styck bloggträff!


September
Som vanligt var september månad späckad med händelser. Det brukar vara så i september. Livet tar fart på allvar efter semestern. Detta året innehöll månaden bland annat fotboll i Norrköping, föreläsning med Paolo Roberto och 60-årskalas för J´s moster A.
I mitten av september tog jag tåget norrut för efterlängtad kusinträff i Bollnäs. Bättre än så kan det nästan inte bli. Förutom massor med prat och partaj så besökte vi även mammas barndomshem i Fjällmyra utanför Kilafors. Jag hoppas få anledning att återkomma!

Fjällmyra

Två dagar efter hemkomst från släktkalaset satte vi oss i bilen och åkte mot Göteborg för att dra på en veckas mycket efterlängtad semester till Turkiet. Förutom J V, jag och mormor M var även F och O med på resan och deras F och A. Det innebar såklart att jag och F fick en tjejkväll med tillhörande drinkar. En riktigt härlig och lyckad vecka på alla sätt med fint väder, bra mat och gott sällskap. Bilder och text hittar ni här. Varning för pool, sol, bad och god mat och goda drinkar!

Oktober


En lapp, några ord. Någon som
bryr sig. Tack Majsan och alla
andra som brytt sig!
Detta året har dock kännetecknats av tvära kast och inte många dagar efter hemkomst från en fantastisk semesterresa hämtade jag nycklarna till den nya lyan, jag berättade om separationen här på bloggen och det skulle visa sig bli ett av de absolut mest läsa inläggen här.

Jag vill passa på att tacka för alla kommentarer och tankar jag fått från er läsare, nära och kära. Både här på bloggen, via FB och andra sociala medier, i verkliga livet och på SMS och telefon. TACK!

Jag hann med en liten tjänsteresa till Bålsta och i mitten av oktober kom F upp och hjälpte mig med den stora flytten och att få det lite hemtrevligt i nya lyan.


F fick knappt plats i bilen från IKEA :-)

V och F monterar med gemensamma krafter mina
sängbord!

Och efter en lång dags flytt unnade vi oss tapas och rödvin!
Tack för hjälpen Fia!

Sedan började arbetet med att komma in i någon form av varannanveckasliv. Planering för hämtning och lämning på dagis men på ett annat sätt än förr. Vissa dagar var jobbigare än andra!
Att vara ensam i en alldeles tom lägenhet och sakna ett litet yrväder.

Mot slutet av oktober hade jag och Lina en resa inbokad till Stockholm, av olika anledningar blev den ändrad och gick istället av stapeln i november och till Malmö. Men vi är inte dom som är dom och istället för att deppa ner oss över utebliven Stockholmsfärd såg vi till att göra ett hett avtryck på Tapas bar här i Linköping. Och i och med det så blev uttrycket:
- Ursäkta Lina, din meny brinner... en del av vår vardag!
Det blev en mycket trevlig men ganska tidig kväll för de två mammorna.

Dagen efter tog en ny epok fart. Ja jag skulle vilja kalla det så. Såhär i efterhand är det märkligt att det tog sin början så sent som i slutet av oktober. För även om vi har känt varandra ett bra tag nu så anser jag att det är denna kvällen på Riva som vår resa verkligen tar fart. Min och Annas. Redan tidigare har vi vid olika tillfällen suttit ner och pratat och känt att vi förstår varandra på ett alldeles särskilt sätt. Men den där kvällen på Riva var speciell på ett oförklarligt sätt. Tack för att du finns vännen!


Ni hittar henne såklart på
http://www.annamalmborg.blogspot.com/

November

Första helgen i november var en lilla V helg och jag njöt i fulla drag, lika mycket som jag saknade och längtade helgen efter. Att inte längta för mycket, att inte gräva ner sig utan att nyttja den tiden man är för sig själv är något jag verkligen har arbetat för. Med hjälp av fina vänner som har peppat och stöttat har jag kunnat ta vara på egentiden.

November bjöd ganska snart på ännu en kväll med Anna, denna gången helt spontant - det brukar ju bli bäst så. Vi kikade in det ombyggda Riva och ett par kära återseenden skedde. Innan min 35-årsdag hann jag med en tjänsteresa till Göteborg, Malmö och Köpenhamn och sedan som sagt firades födelsedag med Anna på lunchen och med V och J både till frukost och middag!
Och så hann jag med att ta med lilla V på hennes allra första film på bio. Mera köttbullar!

Biopremiär för V.

Mot slutet av november var det så dags att åka på den där avbokade resan från oktober. Tidigt en fredag möttes vi upp på Linköpings centralstation och begav oss till Malmö - Lina och jag!
Vi hann med det vi skulle göra och dessutom en riktigt härlig eftermiddag med gott (och dyrt!) vin på Hilton. Där anslöt Helen och lille G och så hann vi med en hel massa prat och kvalitetstid och Crispy beef på Lemongrass innan kvällen avslutades på hotellrummet med X-factor och tidig kväll!

Jag hann inte mer än hem och vända dagen efter förrän det var dags för bio med en annan Anna, hon med litet a - en av de nyare bekantskaperna som jag har fått tack vare bloggen! Roligaste kvällen blev det och ännu en ny bekantskap och en hel del one-liners.

Ett tag i slutet av november kom jag igång med träningen ganska bra och fick sjukt mycket peppning och så började formerna för Rivstart 2013 att utkristallisera sig.

December
Årets sista månad inleddes med en mysig lilla V-helg innan jag däckade och blev sjuk.
Månaden fortsatte med ett uppskattat återupptagande av en gammal bekantskap.
Jag fortsatte med träningen och reflekterade över stöd från kollegor och även över planen för 2013.

Vi hade julfest på jobbet och jag valde en tidig hemgång för att inte missa lilla V:s andra luciafirande på dagis. Julledigheten firades in med ett långt intressant och värdefullt samtal över ett glas vin eller två och julen spenderades med en gammal familjekonstellation. Med lilla V, J och mormor M.


Lilla V på promenad med grillning,
dagen innan julafton.

Tidig julaftonsmorgon och V upptäcker julklapparna.

Mellan jul och nyår såg jag sedan till att ladda med värdefull vän-tid. En något kortare kväll än tänkt med Anna på Aioli och ett långt och värdefullt dygn med fina F när hon hade vägarna förbi efter julfirande i huvudstaden. En bättre uppladdning än så inför 2013 kunde jag knappast få.

2013 tänker jag inte följa någon jantelag alls! Jag tänker nämligen fokusera på MIG!
På mig själv som mamma, på mig själv i jobbet, på mig själv och träningen, på mig själv i en nyttig och sund vardag, på mig själv som vän och medmänniska, på mig själv som partner. På mig själv, den jag är och den jag vill vara!

Så från MIG till era alla - Ett gott nytt 2013!


Kommentarer

 1. Vilket år du haft. Och du håller ihop än. Stark är du. Och jag är stolt och glad över att få del i ditt liv. Kärlek. <3

  SvaraRadera
 2. Instämmer, vilka svängningar. Fint att ni firade jul ihop, hoppas det kändes bra. Katrin.

  SvaraRadera
 3. Låter som ett stundtals jobbigt år men nu år det lagt åt sidan och vi fokuserar framåt önskar dig en riktigt god fortsättning på detta året

  SvaraRadera
 4. Johan von Walden2 januari 2013 09:24

  Jag läser och tänker att fan, NU KÖÖÖR VI! ;)

  TA I!

  SvaraRadera
 5. Skrev värsta klyschiga kommentaren men ångrade mig och suddade. Skriver istället kram och spark i röven för 2013 kommer bli skitbra!!

  SvaraRadera
 6. 2012 var lite tufft men nu kan det bara bli ännu bättre. Fin årskrönika.
  Stooooor kram

  SvaraRadera
 7. Skratt och tårar blandas, tack syster för att du delar med dej och har en sån skrivargåva.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Intressant och fängslande läsning! Säger som "Greven" nu kör vi 2013, bara att tillönska ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR, bästa kollegan! Kram E-L

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Mest läst: