Är du som jag?De dyker upp i TV-rutan några gånger om året. Galorna för barn där ute i världen som inte har det så bra. Jag tittar nästan alltid på dem, jag blir illa berörd, gråter och känner att jag skulle vilja göra så mycket mer än vad jag gör. Och kan jag göra något via min blog då tänker jag göra det!
Den traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö. En ny rapport från UNICEF visar att det växande antal barn som lever i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta och missgynnade. De är berövade de allra mest grundläggande rättigheterna när det gäller hälsa, utbildning och utveckling.
När städerna växer glöms barnen bort, och allt fler tvingas bo i fattiga slumområden utan sjukvård eller skola. Hundratals miljoner barn lever på detta sätt idag.
Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn. Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg. Har du en egen blogg? Bli bloggare ”För varenda unge” här: http://unicef.se/sprid-budskapet/bli-bloggare-for-varenda-unge och lägg upp detta inlägg du också!

UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag. De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete.

Kommentarer

 1. Jag vill också gråta varje gång jag tänker på alla som behöver hjälp!!
  Bra att du gör nåt!
  Jag tänker också hjälpa lite till med det ska bli för tjejer.
  Kolla på min blogg. Vi kommer att springa ett lopp och samla mycket pengar hoppas vi.
  Du kanske vill sponsra en eller några av mina km? :)
  http://coyntha.wordpress.com/2012/02/28/tjejmarathon/
  Du får gärna dela med dig länken också!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Detta fixar jag direkt efter lunch... mycket bra initiativ!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Mest läst: