Lång dag - det är frågan och så lite hopp om taktiktips.

Ja, jag insåg ju ganska snabbt att jag kanske överdrev lite i morse när jag skrev att 9-17 är en lång dag.
För bara några månader sedan hade jag varit en av dem som tyckte att det var rena semestern.
Men i skolvärlden så är det en lång dag... Och den blev så lång. Föreläsning hela förmiddagen - om bildkomposition. Och sen lite filmövningar under eftermiddagen, ja ni ser ju lite prov på arbetet i studion här nedanför. Har hamnat i en kanongrupp och idag visade sig den där lite oförutsägbara eftermiddagshumorn i vårt arbete. Ja herregud!

Imorgon blir det redigering för hela slanten. Riktigt riktigt kul!
Matmässigt har det gått kanon även idag. Ikväll blev det god hemmalagad kycklingwook.
Ingen motion idag mer än promenaden till och från skolan. Bättre än inget, men inte godkänt egentligen.

Nu tänkte jag strax avsluta för jag känner mig ganska trött i bollen men innan dess har jag fått en fråga från en Rivstartskollega som har lite ågren inför helgens bravader. Är det någon som har ett gott råd till IdaJ? Hon skriver såhär:

Hej! Redan idag har jag ågren över söndagens aktivitet. Då ska jag på en elegant brunch med några kompisar. Jag vet ju vad som brukar serveras... Och visst, jag är envis, jag kan nog stå emot, det finns annat med lägre GI värde för mig... Nej, det värsta är nog kommentarerna eller framför allt frågorna jag kommer få...(eftersom jag valt att inte berätta om rivstart och allt det här) som jag INTE vill ha.... Är det nån som har någon bra taktik hur jag ska hantera detta?

Det finns nog många här som har ett eller annat att säga om detta, har vi inte alla varit i situationen ? Hoppas att det är någon eller några som har ett peppande tips till IdaJ. Lägg in en kommentar här så ser jag till att hon får dem via mail. Ida, själv ska jag fundera lite på detta, kanske är detta ett ämne att ta upp som ett tema, för jag tror att det är något som är svårt för många av oss. Jag ska ägna det lite fundering och se vad jag kan återkomma med!

Kommentarer

  1. 9-17 är en lång dag i skolan! På universitetet krävs det mycket egen ansvar vilket betyder att skolan oftast fortsätter även när man kommer hem..

    SvaraRadera
  2. Till Ida J: Berätta för dina vänner att du har gjort ett val och är dom dina vänner så ifrågasätter dom inte ditt val utan stöttar dig. Vänligt men bestämt...brukar funka.

    SvaraRadera
  3. Säg att du är bakis och inte pallar att äta!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Mest läst: