En liten sammanfattning av veckan, funderingar kring ätbeteende och så lite Anna Anka

Jag har varit en dålig bloggare denna veckan.
Men så blir det ibland. Skolan tar en hel del tid nu och ändå inte så mycket som den borde ta. Jag har helt enkelt fortfarande lite dålig disciplin. Men bara lite, jag ska inte sätta upp för höga krav på mig själv.

Hur som helst, efter den lyckade vägningen i tisdags så har det gått matmässigt bra i veckan, motionen lyser fortfarande med lite frånvaro, ligger konstant på runt 5000 steg per dag, det är inte bra men jag måste plugga och har svårt att få till motionen, det får komma när det lugnar sig lite i skolan. Nästa fredag, om en vecka idag, har jag första tentan.

Kursen jag har läst nu heter Journalistikens grunder och det är en hel del teori, ganska tung sådan. Jorunalistikens historia, hur medielandskapet ser ut o.s.v. Mycket att råplugga in helt enkelt.
Nåväl, för att inte trötta ut er med ett alldeles för långt inlägg får jag ta och rappa på här helt enkelt.
Veckan då alltså, den har alltså bestått av:
En massa nyttig mat och inga snedsteg.
Bankmöte (vi ska byta bank)
Föreläsningar
Plugg på hemmaplan
Idol!!! och i övrigt mycket TV. Herregud alla bra program börjar nu på hösten. Idol, Lyxfällan, Stockholm-Arlanda, Här är ditt liv, Bonde söker fru, Körslaget. Hur ska jag hinna plugga?


Nu ikväll har vi varit på bio och kollat på en riktig "Cornelia-film". The ugly truth. Den har inte fått så hemskt bra kritik i tidningar, föga förvånande älskade jag den filmen. Det är som vanligt.
När vi cyklade hem pratade vi lute om att äta godis/snacks.
Jag har förresten bestämt mig för att äta lite godis nästa fredag när jag har tenta. Men hur som helst, när det gäller det här med att alltså äta godis. Dethär kom jag fram till:
Jag har inga problem att äta godis!
Jag har inte heller några problem att inte äta godis, d.v.s. helt sluta. (Nu kanske jag överdrev lite, i början tycker jag att det är sjukt jobbigt, men är man bara beslutsam så löser det sig.)
Mitt problem är att äta LITE godis. Jag kan inte tillåta mig att äta godis när jag är sugen på det. Jag är ALLTID sugen på godis! Nej det är där mitt beteende måste förbättras. Tillåter jag mig att äta godis dag 1 är det inte OK att äta godis dag 2 och framåt också... Kanske inga världsomfattande slutsatser jag kommit fram till, men för mig är de viktiga.

För att runda av det här lilla inlägget så måste jag också berätta att jag ikväll har kollat på Skavlan av en enda anledning, att kolla på och Anna Anka och förfasas.
Jag kollade, och jag förfasades INTE. Jag tror knappt att jag skriver detta, men när hon framförde sina åsikter på ett annat sätt än man hur man framställt det i TV3 så var de inte lika galna och osunda, utan ganska vettig. Visst tycker jag fortfarande att hon har en skev syn när det gäller exempelvis att män inte ska umgås med sina barn, men många andra saker har hon faktiskt förbannat rätt i. Dialekten däremot är fortfarande fruktansvärd!
Imorgon ska jag baka bröd (GI-bröd) och bullar.
Nu är det dags att krypa ner i sängen. Önskar er alla en trevlig helg.
Kram och pepp

Kommentarer

 1. Det verkar vara mycket plugg nu. Hoppas det inte är för jobbigt.

  Trevlig helg på er!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja Anka har jag gillat hela tiden, hon e ju ball! :)
  va? klagar du på skånskan ;)
  Pilla

  SvaraRadera
 3. Jag vet precis vad du menar med godiset. Har inga problem att inte äta eller att äta, men problemet är att äta LITE.. När jag väl har börjat finns det ingen botten. Det är verkligen allt eller inget!

  Lycka till med tentan, tänk inte för mycket på allt du inte gör när du pluggar. Jag menar, du lägger alltför mycket tid och energi på plugget redan för att göra det halvdant; du har ju bestämt dig för att satsa, då är det slöseri med din tid att inte göra det fullt ut!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Mest läst: