Viktprat torsdag semestervecka 3

Igår kväll träffade vi goda vänner på restaurang.
Eftersom vi redan ätit vår middag och ju inte dricker alkohol under rivstarten drack vi Ramlösa. Och hade hur trevligt som helst, efteråt känns det jäkligt bra att ha motstått frestelsen. Det är det bästa!

Det blev ändå ganska sent, eller ja vi var hemma strax efter midnatt. Så jag har sovit bra och hårt inatt. Vaknade vid 9-tiden. Åt en god frukost och träffade sedan Maja vid Kronprinsen för att ta en promenad ner till Kockums fritid. Vi ville ta oss en titt på simhallen där eftersom vi planerat att börja simma en dag i veckan i höst. Det var fräscht och bra och helt OK pris så vi beslutade oss för att börja där. På måndag kör vi igång.

På hemvägen slank jag inom Akademibokhandeln och köpte en bok jag knappt kan vänta på att få sätta tänderna i. Jag såg den första gången i söndags och funderade på att köpa den men gjorde inte det eftersom jag redan har så många böcker som ligger och väntar på att bli lästa. Men så i morse när jag slökollade på Oprah under frukosten så var författaren med där. Elizabeth Gilbert heter hon och boken som heter Lyckan, kärleken och meningen med livet är egentligen en biografi. Såhär står det att läsa på bokens omslag:

"Klockan är 3 på natten och Elizabeth Gilbert ligger på badrumsgolvet och gråter. Hon är drygt trettio, hon har en man, ett hus utanför stan, ett framgångsrikt jobb och försöker få barn - men hon är inte lycklig. En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att söka efter det hon verkligen vill med livet.För att på allvar ge sig själv tid och utrymme för att finna sig själv bestämmer hon sig för att alldeles själv ge sig ut på en lång resa. I den här boken får vi följa med på hennes reseäventyr. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, i Indien konsten att nå sinnesro och i Indonesien hitta balans. En intensiv, känslig och underhållande memoar om att finna sig själv och allt som kan hända när man tar ansvar för sitt eget välmående."

Som sagt, jag kan knappt vänta på att att få börja läsa den.
Nu blir det slapp resten av eftermiddagen och middag ikväll med lite skaldjur. Mumsigt värre.
Sköt om er därute.
Kram och pepp
Cornelia

Kommentarer

 1. Jag har verkligen saknat att simma sedan jag flyttade till Malmö. Får nog ta en titt på Kokums fritid jag också. Dömde ut det efter att ha tittat på deras hemsida, men när ag var där på ett föredrag för en tid sen undrade jag om jag hade dömt lite för tidigt. Kanske kanske...
  Kram och pep!
  Föresten va duktig du var som endast drack ramlösa!

  SvaraRadera
 2. den boken måste jag hitta nånstans åsså.. lät hur bra som helst.. å dina matbilder ser sååå goda ut...
  här är det "vanlig" mat som gäller du vet med potatis, ris å pasta mm...
  kram å pepp

  SvaraRadera
 3. Hej! Vad duktig du är med att dricka bara Ramlösa på krogen!

  Vi kommer att bli så smala eller hur?

  Jag vill läsa boken oxå! Berätta gärna om den är bra.

  * kram *

  SvaraRadera
 4. Den boken har jag, den var med som bilaga till förra numret av Må bra. Jag har dock inte läst den en, men den verkar så himla bra! Tack förresten, för alla kommentarer på min blogg! Jag är urdålig på att kommentera själv, men jag ska försöka bli bättre på det... Jag har förresten också bott i Malmö, mellan 1997-2000. Jag bodde på 4 olika ställen under den tiden, bl a vid Lilla torg, vid Möllevångstorget, vid ett annat torg ovanför centralstationen och vid folkets park.

  SvaraRadera
 5. Jag har den boken..men har inte hunnit läsa den än. Fick med den i Må bra tidningen! Gratis är gott, haha... :) Kram malin

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Mest läst: