Veckans viktresultat och dagens goda gärning

Vaknade strax innan nio av en felringning.
Hoppade därefter upp och vägde och mätte oss och jag måste säga att det var till glädje. -0,5 sedan förra veckan kanske inte låter som något storverk men då kan jag också berätta att om jag skulle räkna skräckresultatet sedan i måndags så skulle det stå -2,3. Så då kan ni själva räkna ut vad det stog på vågen i måndags morse. Själv väljer jag att tala tyst om den siffran.

-0,5 är helt enligt planen när det gäller minskningen på ett halvkilo i veckan så det känns kanon.
Mätningen visade sig också vara på det snälla humöret idag. Härligt.

Efter vägning gav vi oss av på en kortare promenad innan frukost. En liten bit bort i allén satt en liten dam på en bänk och när vi traskade förbi frågade hon oss om vägen till en adress jag aldrig hört talas om. Det visade sig att damen tagit en morgonpromenad och nu inte hittade hem. Vi bad en förbispasserande om hjälp och när vi fått en vägbeskrivning valde jag att följa damen hemåt. J gick hem och letade upp adressen på nätet så att vi var säkra på att vi var på väg åt rätt håll. Damen hade gått helt galet och det var tur att hon inte hade gått ännu längre.

Jag följde med henne upp på en kopp kaffe och såg till att allt var i sin ordning hemma. Det kändes bra i hjärtat att kunna hjälpa till. Och jag hoppas få möjlighet att hälsa på henne igen snart. Det kändes som en fin start på dagen.

Nu har jag varit hemma en stund och hunnit äta frukost. Ska strax hoppa in i duschen, sen blir det fotboll vid 13.45. Damerna spelar sin första OS match mot Kina.

Ha en fortsatt bra och nyttig dag.
Cornelia

Kommentarer

 1. Va börjar os idag?? Det har jag missat helt,eller det kanske bara ärfotbollen?

  Kram
  Ps javisst är det skönt att ha hjälptnågon?
  Bra gjort:)

  SvaraRadera
 2. Bra gjort!!
  Smygväggde mig idag, 0,3kg sedan i måndags. Är nöjd trots att det inte är som dina 2.8kg.
  Kram och pep!

  SvaraRadera
 3. Cecilia: Tack så mycket det värmer. Bra jobbat du också. Nu jäklar skall kilona rasa!

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag började med giviktkoll förra torsdagen och har tjuvvägt mig hela veckan. Men imorgon blir det ordentlig vägning och mätning samt någon form av sammanfattning av vecka 1. :) Jag tänkte bara gå in här och kolla vad du käkat för du har ju varit jätteduktig!! :D Hur är det med din sambo, viktkollar hon också? Och om inte, hur gör ni med käket då?
  Kram! Fortsätt kämpa på, du är URDUKTIG! En sann inspiration!

  SvaraRadera
 5. Ah men grattis.. va härligt.. steg i rätt riktning..
  så då har du gjort dagen goda gärning.. stackars damen som har gått så fel..


  nu fortsätter vi att kämpa.. förstår din huvudvärk.. det är ju oftast så när man ska sluta med socker åså... kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Mest läst: