Caramia vs. Linda Rosing och BlondinBella

Imorse när jag loggade in här på bloggen hittade jag en kommentar från Miss Nöjd, ny i viktbloggarvägen. Surfade genast iväg till hennes site och läste igenom och kommentarade. Det är så himla kul när nya bloggare hittar hit, när man kan vara en inspirationskälla och hjälpa till. Missförstå mig rätt nu, det är lika kul att inspirera "gamla" viktbloggare som nya, men jag minns så himla väl hur det var när jag satte igång att viktblogga.
Vet ni att jag trodde att jag var den första viktbloggaren och blev uppriktigt förvånad när jag surfade runt och insåg att det var flera stycken som hade börjat innan mig. Det fanns redan folk som skrev om sin viktminskningsresa på internet!?! Det öppnade ju också en helt ny värld. Jag insåg att jag skulle kunna få läsare på min blogg genom att läsa, följa och kommentera andras. Jag läste och kommenterade och var galet stolt när någon av de mer "erfarna" bloggarna hade varit inne på min sida och skrivit en rad.

Nu får jag lov att vara den där "erfarna" bloggaren som hittar och hjälper nya och det känns fantastiskt. Så när jag surfade iväg till Miss Nöjd slogs jag av tanken att det här skulle jag vilja kunna leva av.
Linda Rosing gör det, liksom BlondinBella och en hel massa andra. Och ta nu inte detta som en släng av den svenska avundsjukan för det är det inte. Jag är grymt imponerad av Blondinbellas affärsmässighet (mer än innehållet i hennes inlägg ibland). Jag skall inte ljuga och säga att jag är lika imponerad av Linda Rosings dito, men nåt verkar hon ju ha som inte alla andra har. Annars hade hon inte haft 70 000 läsare i veckan. (Det kanske är gamla siffror men det var det jag hörde senast). Och då tänkte jag att om Linda kan leva på att skriva om sina frisörbesök och vilka kläder hon skall ha på veckans alla gratisfester och om Bella lever på att bara berätta om att hennes blogg bara blir populärare och populärare och att hon nu behöver veta exakt vilken information som skall finnas med i en autograf, då vore det väl inte mer än rätt att jag skulle kunna leva på att hjälpa andra till ett hälsosammare liv och peppa till en sund viktminskning. Och med jag menar jag inte bara jag utan många andra av oss viktbloggare som lägger ner massor med tid och energi på vår egen och andras kämpande.
Vad säger ni tjejer (och killar ev. om jag har några sådana läsare :-) det vore väl nåt?

Ha en bra dag
Kram och pepp
Cornelia

Kommentarer

 1. Varför inte? Tanken har slagit mej hur man egentligen gör för att tjäna pengar på sin blogg. För som du säger, man verkar ju inte behöva skriva allt för avancerat om man ser till de du nämnde...

  Kör på bara! :)

  SvaraRadera
 2. Ja det vore väl något:) Tänk om man kundeleva på att blogga och tjäna en massa pengar på et.....ja då skulle jag sluta på jobbet direkt;)
  Det ja dock skulle sakna det är ju det sociala.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Mycket kloka tankar! Du verkar verkligen ha den peppande förmågan, och erfarenheten är ju bästa läraren eller hur man nu säger.
  Jag skulle verkligen unna dig att kunna dra in lite levebröd på din blogg!
  Jag fortsätter hur som helst att läsa!

  SvaraRadera
 4. O ja. Det hade varit toppen. Att blogga sig till förmögenhet! Jag är ju redan här inne och läser dagligen och det tänker jag fortsätta med.
  Du är alltid en inspiration!! =)

  Massor med peppkramar till dig!!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg