Vad hände med den gamla hederliga adressboken?

När jag var liten och gick i typ mellanstadiet hade jag 74 brevvänner. Det är ingen felskrivning, jag hade verkligen 74 brevvänner. Självklart hade jag mer kontakta med vissa och mindre med andra men totalt var det 74 aktiva brevvänner. Det gick åt massor med brevpapper och porto och det var min lilla hobby.

För att hålla reda på alla dessa vänner som fanns runt om i landet hade jag en adressbok.
Ibland bytte jag om jag hittade en ny som var finare och då förde jag över adresserna för hand mellan den gamla och den nya. Jag har fortfarande en adressbok. Idag är den inte lika "puttenuttig" om jag får beskriva det så. Den är naturfärgad med hårda pärmar och stor som en halv A4 på längden... Den kan ta både papper och plastfickor där man kan sätta visitkort. Det är en pärm där man kan fylla på och sätta in papper allt eftersom det behövs.

Frågan om adressböcker dök upp när vi idag i fikarummet på jobbet hittade ett vykort från en kollega som varit i främmande land. På högersidan där adressen skall skrivas var det klistrat en adressetikett med förtryckt adress. Personen hade varit så förutseende att han eller hon hade skrivit ut de adresser man ville skicka vykort till på etiketter och tagit med sig. För mig är det mer digitalt än både handdatorer, pushmail och podsändningar.

Jag har inte alltid varit så flitig med att skicka vykort från semestern, men gör jag det så gör jag det med adresser skrivna för hand från min lilla adressbok. Hur gör ni? Har ni någon adressbok liggande i någon låda fortfarande?

Kommentarer

  1. Wow 74 brevvänner! Inte illa.
    Jag skriver för hand. Det är ju liksom det som är grejen med ett vykort. Det är en personlig hälsning någonstans ifrån.
    Men nej, någon adressbok äger jag inte. Skulle jag få för mig att åka iväg så långt bort eller så länge (vilket inte händer så väldigt ofta. Är mest bara borta 1-3 dagar) så söker jag upp alla jag kan tänkas skicka vykort till på Eniro och skriver ner på ett papper innan jag åker. Blir enklast så.
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Mest läst: