4th of july á la jordgubbstårta

Skrivet den 5e juli på förmiddagen i bilen mellan Malmö och Karlskrona


I går var vi hembjudna på middag hos en kollega till J. Det var inte vilken middag som helst, nya flickvännen skulle presenteras för oss. Jag kan börja med att säga att Sofie får med beröm väl godkänt och det var kul att se Johan och henne tillsammans. Jättesöta!
Hoppas att vi kan se till att hitta på mer saker tillsammans, vi kom åtminstone på ett par utflykter som kändes lockande, nu skall de bara sättas i verket också…

Hur som helst, efter jobbet igår tog vi ett glas vin på favoritrestaurangen Bröderna M, det är inte GI, men det är livskvalité och det måste man också ta till vara på.

Efter diverse uppiffning var det sedan dags att bege oss mot Casa de la Johan. Som vanligt när man är på middag där bjuds det på snacks och fördrink. Igår var det mousserande vin och en massa gottiga nötter (som syns här till vänster). De gröna var ruskigt goda, starka och alldeles beroendeframkallande, så jag hoppas att de inte var alltför onyttiga då jag åt ohejdat där ett tag.

Till middag bjöds på lax och kycklingspett med potatis, limesås och sallad. Till det lite goda ostar och vindruvor. Och så vin så klart. Och sen kommer det…Igår var det ju alltså 4th of july vilket Johan spontant bestämt sig att fira med att gräva fram en amerikansk flagga ur garderoben och hänga upp och inte bara det, efterrätten ingick i temat. Är det inte ett mästerverk han har fått till så säg… Jag åt inte någon stor bit, någonstans går min gräns, men det var hur gott som helst.

Kvällen blev inte så sen eftersom lördagen innehåller ca 20 mil lång resa till Karlskrona som startade för dryga två timmar sedan och pågår just nu.
Fantastiskt väder, håll tummarna att det håller i sig till kvällen. För då jäklar är det Diggelo som gäller.

Jag fick en gullig kommentar av Cecilia som var lite avis på att vi hittade på mycket roliga saker. Det är kul att det verkar så och det stämmer nog också. Josefin, min nagelterapeut på Salong Gloss här i Malmö brukar också säga det och det är nyttigt för mig att höra det. För när jag tänker efter är jag lyckligt lottad. Jag har möjlighet både ekonomiskt och praktiskt att hitta på de saker jag vill. Nu lät det som jag är mångmiljonär, förtydligar direkt att det är jag INTE. Jag kan inte hyra ett privatplan och åka till Rom över weekenden, det är inte det jag menar. Men vill jag gå på Diggilo så kan jag det… det är mer på den nivån så att säga. Det går ingen nöd på oss.

Så efter Cecilias kommentar har jag funderat lite på vad året har innehållit i form av kuliga saker och det är endel:


Melodifestivalsdeltävling i Linköping - direktsändning, satt på rad 1
Melodifestivalsdeltävling i Karlskrona – genrep
Kretaresa – kanske inte blev den allra mest lyckade semesterresan men lite sol lyckades vi ju få oss till livs
Daniel Lemma konsert – i Höllvike If I used to love you baby. Vilken underbar låt.
Fotbolls-EM Sverige-Grekland – kommentarer överflödiga, det var fantastiskt
Bakken – fantastisk lördag med vänner på Danmarks mysigaste nöjespark
Och så i kväll då – Diggilo i Ronneby.

Och fler saker är inplanerade under resten av 2008.
Första semesterveckan har vi hyrt en lägenhet i Kungshamn, precis vid vattnet och klipporna. Här ska slappas och kopplas av.
I november skall vi titta på Lena & Orup när de kommer med sin konsert till Malmö.
Och jag gissar att vi hinner hitta på ett och annat skoj ytterligare innan året är slut.

Det gäller att förgylla vardagen. Att ta vara på livet, man lever ju som bekant bara en gång.

Nu börjar vi närma oss Karlskrona, det kommer att bli en kebab på Michels, det går inte att undvika. Till alla er som planerar att besöka staden med stort K. Missa inte Michels mat & sånt. Bästa kebaben i södra Sverige och jag överdriver inte.

Och om man skippar brödet och pommes så funkar det dessutom GI-mässigt.

Innan jag slutar vill jag också säga att jag tycker det är så himla kul med alla som kommenterar mina inlägg. Jag tycker lika mycket om alla kommentarer men visst är det nåt extra när man märker att det kommer nya läsare. Det är en liten boost för egot.
Så tack ni ”nya kommenterare” som har skrivit till mig på slutet. Känner mig smickrad och glad att ni hittat till just min blogg och skickat en hälsning. Det kommer att återgäldas det lovar jag.

Nu är det dags att stänga ner datorn och börja njuta av Blekinge som susar förbi utanför fönstret. Ha en underbar lördag.

Kram och pepp
Cornelia

Kommentarer

Mest läst: