Die hard 4.0Die hard... ni som har läst mina tidigare recensioner inser nog ganska snabbt att detta inte är riktigt "my kind of movie". Men snäll som man är går man naturligtvis med sin käresta på bio när det är hennes favvorulle vi pratar om.
Bruce och karaktären McClane är underhållande, det kan jag inte säga annat, men även Die Hard har gett efter lite för mycket för 2000-talets tristare filmstuk med massor av pang pang, scener där man inte riktigt ser vad som utspelar sig pga mörker och hastighet och så är det väääääldigt overkligt när stora stridsplan navigerar sig ner under motorvägarnas viadukter. Jag är ingen pilot eller så, men det kändes ganska märkligt att det skulle funka, rätta mig om jag har fel. Det har blivit lite Bond över McClane, med stänk av McGyver till och med och det håller inte för mig.
Trots min kritik skrattar jag hjärtligt flera gånger under filmen, och för mig är det så en Die Hard rulle skall vara, lite mer personlig, lite mer hjärligt och riktigt kul, spännande och så lite pang, pang mot slutet när skurken och polisen drabbar samman. I denna filmen sätter det igång från start.

Det är som att de känt sig tvungna att hänga med bland andra action rullar och inte vågade satsa på den genuina Die Hard stilen. Synd! Det hade nog gått hem om de vågat.
Nja, jag var inte överförtjust, jag vet att rullen kommer att stå i videohyllan så fort den kommer ut på DVD. (Säger man förresten fortfarande rulle sedan DVD:n tog överhanden?) Men jag kommer inte att välja att titta på den igen.
Det känns kanske lite fel att ge betyg till denna rulle i form av Y.Men nu är det så att det är det man får av mig om man är film och jag tittar och bestämmer mig för att bedömma. Idag blir det som ni säkert redan förstår inget toppbetyg. Nej...
Av mig får Die Hard 4.0 endast:
YY-
Minuset får den för att det var för lite känsla.

Nu är det snart dags för sängen. Men innan dess måste jag naturligtvis avlägga rapport om dagens mat. Lite slarvigare idag än tidigare dagar.

2 smörgåsar till frukost - Helt OK

Grillspett och potatis till lunch - Mindre OK men det var lunch med flickorna på Flygmyran innan de stängde inför semestern.
Grillad smörgås med Kyckling och lök och en islatte på EspressoHouse innan bion - inte alls bra, jag blev så grymt besviken, vi hade bestämt sedan länge att vi skulle ta en lättare bit ute innan bion och jag hade siktat in mig på en sallad. Men nu var de slut och tiden tillät oss inte att gå någon annanstans.
Popcorn till bion - höll mig strongt borta från allt annat godis!

Det blir till att ligga i hårt imorgon, eftersom J inte är pigg kommer det inte att bli något Ven för oss, det får bli ett litet träningspass på gymet för mig istället. Kan ni tänka er. Jag längtar faktiskt redan!

Nope nu blir det sängen och en film lite mer i min smak, hör att min kära sambo satt igång Runaway bride... Det kallar jag film det.
Godnatt på er allesammans.
-Mia
yippee-ki-yay mo....

Kommentarer

Populära inlägg