Mellan himmel och helvete, idag har jag shoppat

Dagen D närmar sig, Dagen Mallorcaresa närmar sig. En vecka kvar exakt och idag har jag gjort DET! Jag har handlat en ny bikini.

Senast jag köpte bikini var förra gången jag gick ner ordentligt i vikt och då hade jag redan hunnit en bit på väg (vilket jag inte har gjort nu) så jag skall inte pressa in min lekamen i den lila och lilla skapelsen. Nej, jag var tvungen att köpa en ny, jag tror att ni förstår mig när jag säger att det inte var en angenäm upplevelse. Skall jag vara helt ärlig så var det inte heller angenämt att prova vare sig byxorna eller linnena som jag köpte heller, det enda jag kunde överleva var väl egentligen skorna. Men bikinin var outstanding värst.

Jag kan inte just nu säga om det fick mig att bli deprimerad eller om det gav mig djävlaranamma, rent ut sagt, att kämpa vidare. Jag är fortfarande i någon form av chocktillstånd. Men jag hoppas på det senare.


Väl hemma är jag föga förvånad att alla plagg jag inhandlat, t.o.m ett av två par skor, är svart. Därför tänker jag förära bloggen med en bild på det enda jag inte handlat i svart, nämligen ett par pumps från Din Sko i sann 80-tals anda.


För att uppdatera de senaste dagarna får jag väl säga att det har gått helt OK.

Jag har hållit mig till måltiderna varje dag och inte ätit något speciellt onyttigt alls. För att komma bort från jobbet har Maja och jag både torsdag och fredag ätit ute, i torsdags blev det kyckling och svamprisotto på IKEA restaurangen faktiskt och i fredags indiskt på Lilla Torg.

I fredags, dvs igår, hade vi även Karlskronabesök. Våra vänner som skulle åkt vidare till Santorini med Apollo idag, men som istället (pga flygstrejken) just nu landar i Kroatien med Ving, var här. (Hur det sköttes från Apollos sida är också en historia för sig som jag säkert drar vid tillfälle.) Dagen till ära besökte vi
Lemongrass som är en av våra absoluta favoritrestauranger.Till förrätt blev det:
tartar på lax och avokado smaksatt med lime, chili och thai-basilika,
limesoya och wasabi. Riktigt mumsigt!
Och till huvudrätt min favorit:
Crispy beef. Friterade krispiga biffstrimlor, glacerade med söt chilisås, ruccolasallad i balsamicodressing. Och ris till det...
Och när vi ändå var där kunde vi inte låta bli att till efterrätt avnjuta :
Frusen lemongrass cheesecake, mandelmaräng med varmskogsbärskompott.Jag kan varmt rekommendera denna restaurang som förutom jättegod mat har kanske stans absolut bästa servitriser och service.

Ja gårdagen måhända drog iväg lite både vad det gäller menyn och plånboken, men när man har fint folk på besök får man offra sig lite och jag har sprungit bort en hel del kalorier på dagens shopping kan jag lova.

Nu är det skönt att bara vara hemma, få sitta ner och surfa lite, uppdatera här och kolla runt lite hur det har gått för er andra i veckan. Och så blir det lugn hemmakväll och liten titt på premiären på sommarkrysset ikväll. Vad mer kan man önska?

Kram och pepp till er alla.
Och en sak ska ni ha klart för er, nästa gång jag köper bikini skall den vara många storlekar mindre än den jag köpte idag.
-Mia

Kommentarer

Mest läst: