Lönesamtal - måste bara få spy lite galla

Jag jobbar som konsult via ett bemanningsföretag och just nu arbetar jag med ett gigantiskt stort telefoniprojekt här i Skåne.

På min arbetsplats arbetar det många andra konsulter från olika konsultbyråer och bemanningsföretag. Jag har arbetat ganska mycket inom bemanning via olika bolag och tycker väl att det har både sina fördelar och nackdelar. Till nackdelarna hör det jag nu skall vara förbannad på.

En av mina närmaste kollegor har idag fått mail från sin ansvarige chef inne på kontoret. Min kollega som vi kallar M arbetar på Manpower här i Malmö och har under sin anställningstid som är dyga året haft 3 olika chefer. Ordinarie chef är nu mammaledig och det är av denna chef som M idag har fått mail med ett erbjudande om ett lönesamtal. Så gentilt va (svårt ord att stava till). Men, och nu kommer vi till haken, eftersom hon är mammaledig är det så att samtalet, om man är intresserad av att ha det, måste ske via telefon.

Då är mina tankar och funderingar följande:
  • är det inte en skyldighet att ha lönesamtal med sina anställda en gång om året, hur kommer det sig att det i detta fallet är ett "erbjudande"?
  • på telefon??? Är det inte grundläggande att man åtminstone får lov att ha detta samtal öga mot öga? Om nu inte ordinarie chef kan får man väl ha en ställföreträdande som tar hand om diskussionen.

Näe jag har tidigare varit av åsikten att Manpower ändå är ett av de bolag som behandlar sina anställda bäst men jag är beredd att ändra min åsik på studs. Det här är ju bara för gräslig personalpolitik. Skäms!

Kommentarer

Mest läst: