Veckans resultat samt en peppande vårstädning

Kära viktväktarvänner, andra jag känner och inte känner.

Söndagen har spenderats med städning, rensning och hutlöst slängande av onödiga prylar. Dvs, på mitt språk har jag haft det alldeles alldeles underbart. Det ligger i min natur att städa och organisera.

Det var mer än nödvändigt efter de senaste veckornas flängande hit och dit och det var faktiskt också, kom jag att bli varse, nyttigt ur peppningssynpunkt.

Bland de första sakerna att rensa var nämligen sovrummet med tillhörande garderober.
Jag har sparat en hel del av de kläder jag kunde ha för numera 5 år sedan, för jag tänker ju kunna ha dem igen. Jag har en garderob med bara dessa kläder och en garderob med de kläder jag faktiskt kommer i nu. Och när jag nu idag organiserade upp dessa garderober var det något som blev väldigt väldigt tydligt för mig. Naturligtvis var jag snabbt framme med kameran för att föreviga detta "moment of truth" så jag kunde dela med mig av det:


Garderoben till höger är den med de kläder jag har sparat, garderoben till vänster den där jag har de kläder jag använder nu och i mitten ser ni dessa två bredvid varandra. Det mest vågade jag har i färgväg i min nuvarande garderob är ett par vita byxor samt ett vitt och blårutigt linne som jag bestämt mig för att verkligen använda i sommar. Det är ju ingen direkt överraskning för mig att jag nu inser att jag främst bär svart, jag trivs bäst i det. Men att det var så radikalt var lite ledsamt, man behöver ju inte gömma sig och bli en grå människa bara för att man har ett par extra kilo. Det var en nyttig tankeställare och framför allt en massa peppning att fortsätta på vägen mot att komma i den högra garderobens kläder och i och med det byta ut de i den vänstra mot nytt och fräscht. Vilda hästar kan inte stoppa mig nu...

Har naturligtvis hunnit sätta i mig en massa mat efter den tuffa städningen nu och glömde att väga mig i morse... (var så ivrig att få komma igång och städa). Så resultatat denna veckan kanske kommer att vara lite missvisande. Kan inte stoltsera med någon enorm minskning. Men bättre något än ingenting alls så här kommer det:

Resultat söndagen 22 april (6 veckor kvar till Mallis)
totalt antal aktiva veckor: 2
viktminskning i kilo senaste veckan: 0,4
viktminskning i kilo totalt: 0,4
aktuellt BMI: 28,7
start BMI: 28,7

Kommentarer

 1. Grattis till minskningen! Alla minus är ett steg i rätt riktning! Önskar ocksp att jag hade ditt organisationssinne, lyckades iochförsig rensa badrumsskåpet igår (hade behövts göras för säkert ett år sedan...). Hotellet på Mallis ser underbart ut!
  Kram Kickan

  SvaraRadera
 2. Det var ju jättebra ju! Det blir så lätt att man är missnöjd när det är "små" minskningar men allt som är minus är ju bra. Jag har vägning ikväll och tror på en liten minskning.
  Konstigt det där med garderoben, jag har bara svarta "tjockiskläder" som jag kallar det. Till sommaren ska det stråla i regnbågens alla färger ur min garderob.
  Keep on!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Mest läst: